IKEA : Poklanjamo naš namještaj

Ikea u centru Zagreba zatvorila je svoja vrata, a sav namještaj donirala je u dva udruženja.

ikea_700x

Kompanija Ikea Hrvatska sav namještaj iz “popap” izložbenog prostora vrijedan 250.000 kuna (oko 33.000 eura) donirala je u dva udruženja.
Reč je o Udruženju Nova budućnost, za opremanje šest kuća u kojima brinu o djeci bez roditeljskog staranja i udruženju Ženska pomoć sada za opremanje Prihvatnog centra za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja.
“Kompanija Ikea želi aktivno da učestvuje u životu zajednice u kojoj posluje i da doprinese u stvaranju kvalitetnijeg života, posebno za najranjivije grupe. To uključuje i pomoć u rješavanju ozbiljnih društvenih problema sa kojima se, nažalost, suočava gotovo svaka zajednica”, saopštili su iz ove kompanije.
“Odlučili smo da dio namještaja predstavljenog u Probnoj kući doniramo udruženjima”, kažu u Ikei.  Probna kuća Ikea u samom srcu Zagreba otvorena je krajem oktobra.
Tokom nešto više od dva mjeseca rada inspirisala je gotovo 60.000 posjetilaca svojim rešenjima za bolji svakodnevni život kod kuće, a u 58 radnih dana organizovano je i gotovo 50 raznih aktivnosti i radionica za djecu i odrasle u kojima je učestvovalo nešto više od 3.000 članova Ikea femili programa lojalnosti.
Posted in PR