Figurica iz Gospodara prstenova bila objekt molitve jedne bakice

Kažu da je svakome neophodno da u nešto vjeruje, a jedna prabaka iz Brazila godinama se, sasvim slučajno, molila figurici iz filma “Gospodar prstenova”, vjerujući da je riječ o figurici Svetog Antuna Padovanskog.

gospodar_prstenova_molitva

To je otkrila njena rođaka Gabrijela Brandao, šminkerka iz Florijanopolisa, grada u Brazilu, kada je pažljivije pogledala figuricu svoje prabake i primjetila da nešto nije u redu.
Gabrijela je uz pomoć Gugla saznala da je bila u pravu – umjesto da je internet pretraživač objavio rezultat “Sveti Antun Padovanski”, zapravo je izbacio pojam “Elrond”. Elrond je Poluvilenjak iz filmske trilogije Gospodar prstenova, vladar Rivendela, koga tumači glumac Hjugo Viving.
Prije nego što je to otkrila zbunjenoj prabaki, Gabrijela je fotografije figurice postavila na društvene mreže, uz opis: “Prabaka moje kćerke se svakog dana moli liku Svetog Antuna, ali ako se pogleda bliže…”.

Gabrijela je za popularni sajt Bazfid (Buzzfeed) rekla da su pokušali odmah da joj objasne, ali da nije razumjela u početku.
Gabrijelina objava je nakon toga podijeljena više od 4.000 puta.