BiH 2017: Posljednji sarajevski tango smrti s globalistima

Piše: Ensar Zgodić, Sarajevo

Zagledano u svoje lažno božanstvo – globalističko-intervencionističku Ameriku i Zapad, političko Sarajevo nesvjesno ili svjesno instruirano da ne misli, ne zna i ne shvata, nastavlja da srlja, zatvorenih očiju dok mu dronovi odlazeće američke administracije sufliraju put u propast.

Iz svoje bezidejnosti, duboko usađenog poderepaštva, nesposobnosti i da ima bilo kakvu politiku, sa pripadajućim medijima pod propagandnom palicom američke ambasade, a šta je drugo moglo nego da po ko zna koji put Predsjednika Srpske i šefa SNSD-a Milorada Dodika etablira kao glavnu antizvijezdu u Federaciji, a to se dešava kad god se nađe zatrpano do grla u svojim nerješivim problemima i sada već izvjesno geopolitičkom ćorsokaku.

Za Hilari koja neće doći

I ljevica i desnica, obje takozvane, doduše kao i u ostalom „demokratskom“ svijetu – pa i u Federaciji pod uticajem političkog Sarajeva, gravitiraju oko centra, ispunjavajući zadatke i radeći za globalističku elitu, ratujući protiv Dodika, pa čak ako je to na dugoročnu štetu budućih unutrašnjih odnosa u zemlji, bez mrve pragmatičnosti i potpuno slijepo odani politici koja je poražena s Hilari Klinton.

Dok jedni (SDA) već drugi put u mjesecu čitava saopštenja posvećuju Dodiku, prvi put nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, a onda i sa novogodišnje konferencije za novinare, drugi jedva čekaju (SDP, DF, GS) da se lider SDA negdje mimoiđe s Dodikom , pa da optužuju za „podjelu“ , usput najavljujući ponovo i iznova navodne zajedničke nastupe „ljevice“, potpisujući „Jahorinsku deklaraciju „ kao skup nogovodišnjih verbalnih slatkiša i želja teti Hilari, koja neće doći.

Sada, kada je već jasno da će Dodik biti jedini političar iz BiH, a sasvim izvjesno i iz regiona, koji će prisusvovati polaganju zakletve te prvom predsjedničkom govoru Donalda Trampa , bez obzira što je zvanični poziv Sjet Dipartment poslao samo ambasadoru BiH u Vašingtonu i nikome više, početno omalovažavanje, negiranje, izvrgavanje ruglu Dodika i pozvinica koje je dobio, uz potpunu podršku sadašnje postave u Ambasadi SAD u Sarajevu prerasta polako u drugu vrstu negiranja, pokušaja da se to ignoriše, potcijeni ili naprosto pred tim zatvore oči, kako bi se opet oči javnosti zamazale standardnom ideološko-propagandnom šminkom u kome je Dodik monstrum i oličenje zla i svakog problema u BiH.
Interesantno je, a to se vidi iz onoga što govori bivši savjetnik Alije Izetbegovića, za međunarodne odnose Mirza Hajrić, koliko je politička javnost u Sarajevu ili neinformisana ili prosto vrbovana da obavlja poslove za odlazeće obamdžinice, koje siju haos i smrt po svijetu, čak i u tehnikom mandatu.
Naime gostujući na sarajevskoj TV 1, Hajrić tvrdi da se politika SAD prema BiH neće mijenjati, dodavši da su Dodika Amerikanci već upozorili smjenom, kao i nedvojbeno Visoki predstavnik Incko, te da priči o Dodikovom putu na inauguraciju ne treba pridavati previše značaja.
Na stranu sad pomenuti gost emisije, koji je ovdje samo za primjer ilustracije mišljenja sredine. Mnogo je dugogodišnjih diseminatora ratno-obavještajnih ideoloških potki. Obmanjivanje javnosti unosan je posao u političkom Sarajevu. Za to služe naravno mediji, i njihovi omiljeni „analitičari“ od koje su neke ozbiljnim i relevantnim prekrstili preko noći, uz već dobro ukiseljene višedecenijske doajene svjesnog zaglupljivanja, podilaženja masama i onima kod koga je novac i moć.

Čitav postojeći politički spektar u dijelu Federacije pod kontrolom Sarajeva ili nije istorijski dorastao da prepozna bilo trenutka, niti geopolitičke promjene u vrlo bliskoj budućnosti, ili pak samoubilački veže oko sebe eksplozivni pojas u vidu konstantne antisrpske, manijakalno antidodikovske i anti-RS-ovske retorike, koja izaziva pravosudno-političke i policijsko-medijske detonacije po nalogu odlazećih jastrebova.

NATO kolateral ili B4

Može neko da se pravi, da spinuje, da emotivno-propagandno ucjenjuje, optužuje, da orkestrirano vodi kampanju, da stvara 20 godina paralelnu realnost, namaštava vizije budućnosti i frizira prošlost, drži u ideološkom ropstvu evro-atlantskih integracija, ali će ubrzo biti sve jasnije da će upravo Dodik protiv koga tako silno za tuđi račun i besmisleno udaraju, sluteći da će opet s njim morati sjesti za sto, biti sutra ključna politička ličnost iz BiH, preko koje i Srpska, pa i ostatak BiH, i naravno Srbija u regionu mogu da izgrade odnose u svijetu nakon preslagivanja zona uticaja.
Potcjenjivanje njegovih veza sa liderom moćne Rusije, sve intenzivniji kontakti sa Kinom, dobri odnosi sa Izraelom, a sve su prilike i sa ljudima u Trampovoj administraciji, pokazaće se uskoro kao kobna taktička varka političkog Sarajeva.
Ako u Sarajevu odluče da počnu da vode makar promil sopstvene politike na korist zemlje i spostvenog naroda, okanuće se učešća u ratu bivše američke administracije i njihovih satelita protiv Dodika. Ako se ne okanu, jasno je da su budućnost zemlje, koliko god ne davali nikom ispred sebe u patriotizmu, podredili interesima povlačećeg globalnog hegemona.

b4321125bf593e8421a326155d5c3086

A kada i bude jasno da su ostali bez „partnera“, biće kasno možda zvati one na koje su kidisali, jer će teledirigovana i autistična politika svih stranaka – evroatlantskih kamikaza iz Sarajeva napraviti možda toliko štete da će dubina podjela i razlaza biti samo konstatovana na nekom stolu između predstavnika velikih sila.

Srljanje u raspadajući EU ili NATO koji više neće biti oružje imperijalno-korporativne elite, znači sigruno zaoštravanje odnosa u zemlji i posljednji sarajevski tango smrti sa globalistima, poznatih da „prijatelje“ širom svijeta ostave na cjedilu.
Regionu se, u vremenu turbulentnih svjetskih procesa što se prelamaju i preko Balkana, nudi šansa u vidu ekonomskog povezivanja sa zemljama Evroazijske unije, kao i ruski prijedlog o stvaranju saveza neutralnih suverenih zemalja – B4, a kojeg snažno zagovara i sam predsjednik Putin. Nakon propalih integracija u globalističke supranacionalne strukture Plan B4 za sad je jedina izvjesna ponuda za BiH i region, ukoliko ne misle da ostanu kolateralna šteta i geopolitička siročad nesuđene svjetske vlade

Izvor : Princip.me

Ostavite komentar