VIDEO : Trumpov PR potvrdio da nema dokaza da su ruski hackeri uticali na izbore u USA

Budući portparol Bijele Kuće Shon Spicer izjavio je da nema dokaza da je rusko hakovanje uticalo na ishod predsjedničkih izbora u SAD i poručio da bi bilo neodgovorno donositi zaključke prije uvida u konačan izvještaj obavještajnih službi.

son-spajser-1483341715-1071021

“Ne postoji nijedan dokaz da su uticali na izbore”, rekao je Spicer za Fox.

On je za CNN istakao da će novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump imati uvid u izvještaj obavještajnih službi kada on bude završen kasnije ove sedmice, prenio je Rojters. Spicer je jučer ocjenio da je Bijela kuća možda prekomjerno kaznila Rusiju kada je naredila protjerivanje 35 ruskih diplomata zbog sumnje da su ruski špijuni.

U intervjuu za ABC, Spicer je rekao da će Trump imati brifing sa američkim obavještajnim službama nakon što je odlazeći predsjednik SAD Barak Obama uveo sankcije Rusiji, prenosi Rojters.

“Vidite kako je 35 osoba izbačeno, a dva mjesta zatvorena. Pitanje je da li je to provokacijska reakcija? Možda jeste, možda nije, ali to je nešto o čemu morate da razmišljate”, rekao je on.

Kako navodi Rojters, Tramp će imati brifing sa obaveštajnim službama sledeće nedelje, nakon što se vrati u Njujork. Obama je proterao 35 ruskih diplomata zbog sumnje da su ruski špijuni i uveo sankcije dvema ruskim obavještajnim agencijama prošle sedmice zbog navodne umešanosti Kremlja u slučaj izbora u USA