Viber : Od danas nove i modernije opcije

Nakon što je Facebook predstavio novitete u Messenger aplikaciji putem koje sada šest osoba može da učestvuje u video razgovorima, i Viber je nadogradio aplikaciju s nekim novim opcijama koje će razveseliti milione korisnika.

Viber

Sada se na Viberu, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućuje slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka koja korisnicima omogućuje brzo slanje video poruka. Jednim kratkim dodirom ikone korisnici mogu odabrati da li žele da pošalju brzu audio ili video poruku, dok duži pritisak na tipku automatski aktivira snimanje videozapisa.
U slučaju da ne želite da pošaljete video, samo povucite prst prema lijevoj strani i snimanje će se prekinuti, a video izbrisati.
Viber je ovu opciju predstavio uoči praznika i u ovoj kompaniji vjeruju kako će mnogi korisnici, umjesto tekstualnim porukama, čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u Novoj godini upravo putem video poruka.
Snimanje ovakvih video poruka ograničeno je na trideset sekundi, a osim ove opcije nadogradnja Vibera donosi i ekstenzije za chat putem kojih korisnici mogu pretraživati i dijeliti sadržaj direktno iz razgovora unutar aplikacije, redizajnirani su i smajlići i povećan je broj korisnika koji mogu da učestvuju u grupnim video razgovorima na čak 250.
Inače, Viber je 2014. godine preuzela kompanija Rakuten za 900 miliona dolara, a ovaj servis ima oko 860 miliona registrovanih korisnika, od čega je oko 260 miliona aktivnih korisnika.
Što se budućnosti Vibera tiče, na Tech Cruncheu kažu kako će se ova kompanija sve više okretati e-trgovini i finansijskim servisima tako da bi uskoro preko ove aplikacije mogli i kupovati stvari ili obavljati novčane transakcije – trenutno već testiraju neke opcije u saradnji s Western Unionom.

Ostavite komentar