VIDEO: Sirijci se sklanjaju na sigurno dok vladine snage oslobađaju Alepo

Još 4.000 Sirijaca napustilo je Alep gdje se vladine snage približavaju enklavi pobunjenika, prenijela je sirijska državna agencija.

alep-sirija-civili-beze-foto-youtubeprintscreen-1481556928-1056583

Više od 10.000 civila napustilo je istočni Alep u prethodna 24 sata i otišlo u dijelove grada koje kontrolišu sirijske vladine snage, saopštila je danas Sirijska observatorija za ljudska prava.

Rusko Ministarstvo odbrane navelo je da je u istom periodu 13.346 civila napustilo dijelove Alepa pod kontrolom pobunjenika, prenosi Rojters.

Državna televizija prikazala je snimak na kojem je prikazano stotine Sirijaca kako napuštaju Alepo u jeku sukoba, navodeći da je više od 70.000 ljudi pobjeglo od kada je u novembru počela široka ofanziva. Sirijska televizija javlja da pobunjenici i dalje kontrolišu oko sedam kvadratnih kilometara teritorije na istoku Alepa.

Pobunjenici su 2012. godine zauzeli istočni dio Alepa koji je ranije bio centar trgovine u Siriji, a preuzimanje tog grada predstavljalo bi najveću pobjedu od početka građanskog rata 2011, ocijenila je agencija AP.

Ostavite komentar