Tajnovita Hata : Naučite gledati u fildžan na ispravan način

Gledanje u fildžan, odnosno u talog kafe, jedan je od vidova sposobnosti tumačenja znakova, likova, predmeta i njihovog povezivanja i osmišljavanja u događaj u vezi sa osobom kojoj se gleda u fildžan.

findzankahve

Kako neki vjeruju, osoba kojoj se gleda u fildžan prenosi putem energije, vizuelno i dodirom usana, dok ispija kafu, sliku događaja u raznim znakovima, likovima, životinjama, ciframa i slovima, što sve zajedno treba povezati i protumačiti.

Kako je objasnila tajnovita Hata, unutrašnjost fildžana je crno-bijela i žućkasta. Crne figure na bijeloj površini su pozitivne, bijele na crnoj površini naginju nestabilnoj situaciji, a žućkaste označavaju bolesno stanje.

“Likovi i osobe mogu biti jasno izraženi i po njihovom obliku može se protumačiti da li su one visoke, punije ili vitkije u stvarnosti. Može se protumačiti i pol, ali je zabluda da se može otkriti da li se radi o smeđoj, plavoj ili crnokosoj osobi”, ističe tajnovita Hata.

bosanska_kafa_07

Postoje i određena pravila za gledanje u fildžan:

1. Prilikom ispijanja kafe, nemojte ispiti baš svaku kap. Šolju okrenite desnom rukom na onu stranu na koju ste pili. Treba čekati oko 10 minuta nakon čega možete da okrenete fildžan.

2. U fildžanu se ne smije dodavati kafa ili druga tečnost, a figure se ne smiju dodirivati rukom.

3. Dno šolje predstavlja kuću onoga kome se gleda u šolju, a strana na kojoj se ispijala kafa predstavlja tu osobu. Lijevo i desno od toga su rodbina i bliske osobe. Sve figure predstavljaju događaje koji će se ispuniti za sedam dana, ukoliko cifrom nije zapisan neki drugi rok. Figure pri vrhu šolje znače brzo ispunjenje nekog događaja, dok one uz samu ivicu znače putovanje ili promjenu boravka.

4. Likovi i znakovi tumače se slijeva nadesno i odozdo nagore.

5. Kada se završi gledanje u šolju, poželi se želja. Kažiprstom ruke (ne domalim prstom), lijevom ili desnom, pritisne se dno fildžana. Ukoliko se oslika slovo S ili crni znak x slijedi ispunjenje želje. Ako se oslika krug ili njih više, želja će se ispuniti brzo.

Želja se može pomisliti tri puta.

Tokom gledanja u talog kafe, u mnoštvo šara treba unijeti strpljenje, inteligenciju i sposobnost povezivanja događaja.

Ostavite komentar