Instagram aplikacija od sada i na PC platformi

Sve ono što volite na Instagramu možete da koristite i na Windows 10 uređajima. U aprilu je stigla aplikacija za Windows 10 Mobile, a danas  i za Windows 10 računare i tablete. Aplikacija donosi sve ono što Windows 10 Mobile korisnici imaju na raspolaganju, ali je namijenjena prvenstveno tabletima ili 2 u 1 računarima. Možete je instalirati i na desktop, bez ekrana osjetljivog na dodir, ali nećete imati funkciju dijeljenja slika i videa, osim ukoliko vaš računar nema dvije kamere (sprijeda i pozadi).

Instagram-novi-Logo

Na Windows 10 tabletima sve radi dobro, jer je prevashodno tim uređajima Instagram i namijenjen. Aplikacija radi brzo i stabilno, ali ima par bagova:

– Na desktop uređajima koji nemaju dvije kamere aplikacija se isključuje nakon što poželite da podelite priču preko Instagrama

– Ekrani manje rezolucije ne prikazuju najbolje Instagram fotke i skrolovanje je uvijek potrebno + javlja se problem sa isječenim slikama (ne vidi se cela slika ili video)

– Live tile tu i tamo ne prikazuje sadržaj i slike na sebi.j

Dolazak Instagrama na Windows 10 računare je odlična vijest i nadamo se da će ovi propusti uskoro biti ispravljeni. Sad i sa računara možete da koristite Instagram, bez telefona koji vam više i ne treba, ako fotke i video držite negdje u Cloud servisu 😉

Ostavite komentar