YEP : Mobilnom aplikacijom do posla

Telefonu je trebalo 75 godina da dosegne 50 miliona korisnika, Facebook-u 3,5 godine, a Angry Birds samo 35 dana. Tendencija korištenja mobilnih uređaja u svrhu povezivanja (networking), edukacije i brandinga preduzeća, utiče i na promjenu pristupa prema klijentima u svim sektorima.

YEP-1

U cilju povećanja opsega korisnika Kluba za traženje posla, te uvođenja noviteta u program, kao i bolje informisanosti nezaposlenih o istom, lakše pretrage trenutnih mogućnosti na portalu www.berzarada.ba, kreirana je mobilna aplikacija Job Club. Od danas je korisnicima dostupna preko Google Play Store-a, čime ćemo imati daleko bolji uvid u njene prednosti i potencijale. Dakle, aplikaciju možete preuzeti tako što ćete ukucati “Job Club” u pretragu Google Play Store-a ili putem linka ispod:

0372-hero_image

Svi nezaposleni koji bi htjeli saznati kako funkcioniše Job Club, te biti u direktnoj komunikaciji sa voditeljima Klubova, ali i u kontaktu sa drugim nezaposlenim sa kojima mogu razmijenjivati informacije o tržištu rada, prijavljivanju na oglase mogu kroz anonimni Chat razgovarati i dijeliti oglase. Posebna pogodnost je što se mogu dijeliti korisni oglasi, te je direktno povezana sa mogućnostima na www.berzarada.ba. Podsjećanja radi, aplikaciju je razvio jedan od učesnika Kluba za traženje posla iz Banja Luke, Boris Jaćimović za koga je ovo prva aplikacija koju je kao Google Developer razvio, a u međuvremenu je stekao dodatni Microsoft certifikat i priprema se za polaganje sljedećeg kako bi se time definitivno približio svijetu rada u IT-iju. Kako sam kaže “ukoliko imate znanja, vrlo lako možete naći posao u IT-iju”.

Ostavite komentar