Youtuberi haraju Balkanom

BTF_finalno

Drugi po redu Balkan Tube Fest, koji je održan ovog vikenda u Sava centru, ugostio je blizu 12.000 posjetilaca, mahom velikih fanova YouTube zvijezda regiona.

Tokom subote i nedjelje, na velikoj sceni, kao i tokom propratnog programa, prodefilovalo je čak 150 youtubera koji na svojim kanalima imaju po više stotina hiljada pratilaca.

Stotine mladih je čekalo u redovima za potpisivanje autograma ili fotografisanje sa svojim herojima sa interenta, dok je ostatak publike obilazio zabavni sadržaj u foajeu u vidu arkadnih igara, stonog fudbala, foto kabine i Guitar Hero-a.

Finale ovogodišnjeg festivala je ovjekovječeno u dodjelama nagrada za najbolji kanal, klip, pjesmu… Nakon dodjele prikazan je film “Ko je najbolji youtjuber” i time je ovogodišnji festival završen.

“Veliko interesovanje koje je vladalo za ovaj dvodnevni festival svjedoči o ogromnom značaju cjelokupne YouTube regionalne scene”, izjavila je organizatorka festivala, Mirjana Vladisavljević. .

“Milioni pratilaca, milijarde pregleda, sponzori koji polako u sve većoj mjeri prepoznaju važnost tih online ličnosti kao i ekstatični fanovi, dokaz su jednog velikog komunikacionog potencijala, kao i promjene cjelokupne ekipe ‘zvijezda’ kod mlađe publike. Mnogi ne shvataju YouTube, ali je suština da jedni druge pokrećemo, činimo boljima, promovišemo druženje i edukaciju što je ovogodišnji festival demonstrirao na najbolji mogući način”.

Ostavite komentar