Večeras na nebu iznad BiH Crni Mjesec kao najava izbora

Crni Mjesec pojaviti će se na nebu u petak 30. septembra što mnogi teoretičari zavjera i dio hrišćana povezuju sa apokalipsom i drugim dolaskom Isusa Hrista.

black-moon-2-670x443

Spektakularni prizor Crnog Mjeseca se događa kada svjetla strana Zemljinog prirodnog satelita bude zahvaćena njenom sjenkom, pa je tu stranu Mjeseca nemoguće vidjeti.

Ovaj fenomen na nebu se dešava otprilike jednom u 32 mjeseca, ali ovaj koji će se dogoditi u petak ima specijalno značenje zbog nečeg sasvim drugog. Prvi dan septembra donio je sa sobom “vatreni prsten”. Naime Mjesec je bio u ravni sa Zemljom dok je Sunce bilo iznad Afrike, pa je izgledalo da je Sunce potamnio. To, plus predstojeća pojava Crnog Mjeseca, kod pojedinih budi veliki strah i daje razloge za brigu.

Ovi znaci upućuju na to da Isus dolazi. Približavamo se kraju našeg svijeta, kao i kraju cjelokupnog života na Zemlji“, piše u jednoj od teorija zavjera.

Naime, kako se navodi, Knjiga po Mateju poglavlje 24:29 kaže: “Odmah nakon iskušenja tih dana Sunce će potamniti a Mjesec neće sijati, zvijezde će padati sa neba, sile neba će biti uzdrmane“.

Naučnici, s druge strane tvrde da nema razloga za brigu i da se život planete Zemlje nastavlja kao i do sada.

Ostavite komentar