Mali PrPa.biz savjeti : Evo kad je pravo vrijeme za postavljanje statusa

Mnogi koji koriste društvene mreže žele da na njima imaju što više lajkova, ali broj lajkova često ne zavisi samo od sadržaja koji se ne mreže postavlja.

melhores-horarios-social

Veoma je bitno i vrijeme objavljivanja, bilo da se radi o fotografiji, statusu, twitteru ili nečemu drugom. Evo koje je idelano vrijeme za objavljivanje sadržaja.

Facebook 

Iako se postovi uglavnom objavljuju tokom radne sedmice, najbolje prolaze oni koji se objave preko vikenda. Najveći broj lajkova dobiti će oni koji su objavljeni u nedelju od 9 do 13 sati.
Aktivnost korisnika na Facebooku svakodnevno raste posle devet sati ujutru, a oni objavljeni između ponoći i jedan sat ujutru najviše puta će se pojaviti u pregledu novosti.

Dakle, ukoliko su vam lajkovi važni, najbolje je da status postavljate u večernjim satima i tokom vikenda.

Twitter

Isto kao i na Fejsbuku, većina korisnika na ovoj mreži boravi u nedelju. Tokom radnog dana novi tweet će izazvati najviše pažnje ako je postavljen između 10 i 11 sati ujutru.

Najviše “retweetova” imati će tweetovi objavljeni u nedelju.

Instagram

Instagram se razlikuje od prethodne dvij mreže – najviše korisnika na njemu boravi ponedeljkom. Na Instagramu je bilo koje vrijeme za postavljanje fotografija dobro, to jest nema određenog vremena u kojem će biti primećenije.

Najbolje vrijeme za objavu snimka jeste od 21 sat do 8 sati ujutro.

12837730_1575521539435086_648189633_o

Ostavite komentar