Nove aplikacije čijim brisanjem čuvate bateriju

Sigurno ste već čuli,  da ako izbrišete Messenger i Facebook aplikacije i umjesto njih koristite Chrome obavještenja i web Facebook možete da produžite trajanje baterije i za 20 odsto. Sad imamo još osam aplikacija čijom smanjenom upotrebom će vaša baterija ili telefon prodisati. Ne morate da ih brišete, samo ih ukinite tj. isključite u podešavanjima aplikacija i ne pokrećite ih osim kad su vam baš potrebne.

shut-down-iPhone-apps-save-battery

Portal Metro navodi da je sprovedena studija na Android uređajima, u periodu od januara do aprila 2016. godine, tokom koje je mjerena potrošnja energije baterije korištenjem aplikacija i da je jedan od zaključaka da se slična situacija može očekivati i na iOS ili Windows uređajima, s manjim odstupanjima, jer svaki sistem ima drugačiju optimizovanost.

Studija je istakla da su 10 najvećih potrošača među aplikacijama, one koje stalno telefon drže budnim i troše najveću količinu interneta, ove aplikacije:

– Facebook
– Google Maps
– Messenger
– Instagram
– BlackBerry Messenger
– ChatOn
– Kik
– WhatsApp
– WeChat
– The Weather Channel.

Pokemon GO nije uzet u obzir, a bio bi sigurno na vrhu, jer igra nije bila dostupna u vrijeme kad je sprovedena studija, kaže Metro šaljivo.

Šta vi kažete, jeste li primijetili da neka aplikacija koju koristite svakodnevno “isisava” bateriju previše? Ostavite vaše stavove i savjete ispod vijesti!