Fitnes trener Džemal Gekić : Vaše je samo da se dignete sa stolice

Ko je zapravo Džemal Gekić ?

Fitnes trener, savjetnik za ishranu i akreditovani trener za obuku fitnes instruktora sa internacionalno priznatim certifikatima, doživotni učenik.

Dolazimo iz dijametralno suprotnih djelatnosti, mi komunikatori smo statični vi dinamični, mi imamo svoje nerazumljive termine vi imate svoje ali šta je zaista BTC Boot Camp?

BTC je moj brend tj skraćenica od Body Transformation Center, a Boot Camp je sistem strukturiranog vježbanja u grupi, koji koristi različite rekvizite, sisteme vježbanja, izazovne i zabavne treninge da vježbačima poveća kondiciju, sagori masne naslage, oblikuje i ¨zategne¨ tijelo i poveća energiju za svakodnevne aktivnosti.

dzemo3

Ok, nismo razumjeli ali to nema veze, kako nam sve navedeno može pomoći da se dignemo sa stolice i počnemo vježbati ?

Može Vam pomoći za sve navedeno, samo taj dio sa dizanjem sa stolice, to mora doći od Vas. Sve vezano za tjelesnu transformaciju možemo napraviti i to je moj posao, a Vaš je samo jedan da se dignete iz stolice.

Da li nam je zaista za sve to potrebna samo jaka volja ili nas mora prepasti neka bolest ili iznenadno loš ljekarski nalaz ?

Često je to razlog kada Vas prepadne čiko u bijelom mantilu, ali srećom sve više je to zato što ljudi žele da se osjećaju bolje, jače i imaju više kondicije i učine redovno vježbanje i koliko toliko praćenje ishrane, svojim životnim stilom. Najbitnije je početi vježbati i vidjeti da to nije strašno i koliko se dobro osjećate nakon toga i onda je stvaranje navike vježbanje lagano, jer tijelo i mozak znaju koliko se dobro osjećaju i bolje funkcionišu kada vježbaju.

Sad je već mnogo toga jasnije, ali molimo vas da nam kažete kako ćemo se osjećati dobro i mršati, ta kombinacija zvuči kao ostvarenje sna ali nikada do sada nije upalila ?

Ako pristupite mršanju na pravi način, dakle daleko od dijeta i velikih redukcija kalorija, već pravim izborima hrane i redovnim vježbanjem, onda ćete se dobro osjećati i istovremeno sagorijevati mast, jer mršanje kao pojam se pogrešno tumači i to pravi mnoge probleme. Nije poenta smršati, u smislu manje cifre na vagi, već sagoriti masne naslage, a to nekada zna biti tako da sagorijevate mast i dobivate mišićnu masu (idealan scenario) i to u skoro istom odnosu, te se desi da npr izgubite 4kg masti i dobijete 4kg mišića i to se na vagi manifestuje kao situacija bez rezultata i vodi ka obeshrabrenju, kada je u realnosti to pravo ostvarenje snova.

dzemo2

Dakle, ishrana i trening zajedno i onda ćete se dobro osjećati i ostvariti taj san.

Zvuči dobro, obećavamo da vrijedi pokušati ali odakle početi da se ipak prijavimo na vašu mailing listu ?

To je uvijek dobar potez, na stranici bootcamp.ba možete se na desnoj strani prijaviti na mailing listu i usput preuzeti moj ¨Priručnik za efikasno i trajno mršanje¨ i naučiti mnogo interesantnih stvari o ishrani i treningu a na mailing listi redovno dobijati savjete koje možete koristiti u svakodnevnom životu.

Savršeno, imamo još pitanja, jedno od njih je kada ste i zašto odabrali baš newsletter kao kanal komunikacije sa potencijalnim klijentima ?

Nedugo nakon što sam počeo da se bavim ovim poslom (prije nekih 7 godina) počeo sam da koristim newsletter. Prvenstveno je to zato što sam se najlakše izražavao pisanom riječju i onda mi je taj kanal najbolje odgovarao. Jednostavno sam se našao u pisanju i vremenom je to rezultiralo Priručnikom a možda nekada u budućnosti i još kojom knjigom. Sada kako radim obuke trenera, vidim kako bih možda trebao otvoriti i druge vidove komunikacije, prvenstveno neku video platformu.

dzemo1

Zaista skidamo kapu, to radite izvaredno ali koliko vam stvaranje sadržaja za newsletter oduzimavremena ?

Najteže je u principu naći temu za pisanje, izabrati nešto interesantno za one koji prate moj newsletter i to zna trajati po sat ili dva, dok samo pisanje je onda najlakše i taj dio završim za 15 minuta.

Pa to nije tako strašno, no vi ste revolucionar u internet komunikacijama vi stvarate sadržaj i za vaš poslovni koncept BTC Fitness, mislite li da bi neko od komunikatora i Provaca taj posao mogao obavljati za vas ili je ipak neophodno da sve vodi profesionalac iz vaše struke ?

Sadržaj društvenih platformi bi dobar PRovac mogao da stvara uz naravno smjernice od mene, dok newsletter niko ne može preuzeti, jer je on pisan tačno određenim stilom, u tekstovima se može primijetiti dio moje ličnosti i onoga kako razmišljam, a to ne može niko reproducirati osim mene. Taj dio planiram uvijek lično pisati, jer konekcija koju imam sa onima koji me prate je nešto što ne bih mijenjao ni za šta.

Kakve su rekcije klijenata, da li su izenađeni kada ih kontaktirate online ?

Uglavnom su iznenađeni dodatnom komunikacijom koja im super godi, jer mogu saznati puno više stvari i čuti neke stvari koje ne bih stigao uživo da ispričam i to u dijelu dana koji im najviše odgovara.

Da li planirate iskoristiti i live video u narednom periodu kako bi možda poboljšali vidljivost te natjerali i nas lijene i prilično neaktivne na akciju ?

Imam u vidu neke live video opcije, ali prvo dok testiram neke stvari i napravim koncept. Plan je da tu budu predavanja, treninzi i kratki savjeti.

Jedan ste od rijetkih profesionalaca koji je uspio na noge podići 1900 građanki i građana BiH mislite li da su vam u tome pomogli više tradicionalni mediji ili društvene mreže ?

U svim dosadašnjim projektima koje sam radio, društvene mreže i internet portali su sigurno bili 80-90% promocije i vidljivosti koju sam postigao.

Jasno nam je i vi kao i mi ovisite o internetu ali se vi možete kontrolisati, ali šta se dešava kada nezadovoljni klijent šalje plačljivu poruku u dva ujutro jer nije izgubio dovoljno kilograma ?

Nadam se da ne čitate poruke u dva ujutro to se skoro nikada ne dešava, ali uglavnom klijenti koji se drže programa ishrane i redovni su na treningu nemaju te probleme, a oni kojima se desi da ne izgube dovoljno, znaju da je to do onog tamo vikenda sa pizzama i palačincima i ono malo navečer dva-tri reda čokolade i često popodne kolač uz kafu, kada ¨padne šećer¨, a ne zato jer im program ne pomaže.

dzemo4

Znali smo da imate rješenje i pravi odgovor za sva pitanja, ali zaista i iskreno za kraj moramo pitati, da li nekada i vi imate momenat kada poželite da nezdravo jedete, da sjedite ispred televizora i osjetite kako se debljate dok supenom kašikom jedete sladoled ili toga definitivno nema kod vas ?

U mom programu ishrane ¨varanje¨ u ishrani je redovno jednom sedmično i to subotom i to planirano i strateški postavljeno da čak i poboljša rezultate. Pročitajte ¨Vodič za efikasno i trajno mršanje˝ i biti će Vam sve jasno kako i Vi možete tako raditi.

Svaka čast, nemamo više pitanja, sad vi nešto možete pitati nas, odgovore ćemo poslati u inbox BTC Fitness čim prije – hvala J

Kako biste Vi uradili live stream na facebooku? Koje teme? Koji koncept?

Evo odgovora :

heraprpa

Ostavite komentar