Breka ima mjesto za skrivanje od frke – posjetite restoran „Moja kuhinja“

Često se u Sarajevu mogu vidjeti slični meniji u restoranima, da ne govorimo o atmosferi i ugođaju sjedenja unutar restoranskog prostora a ocjenjivati usluge osoblja smo odavno prestali. No, uvijek postoje iznimke koje se na sreću mnogih koji uživaju u miru, tišini, odličnoj hrani, iznimno ugodnom osoblju i superbrzom internetu nalaze skriveni u samom centru grada ali na posebnim lokacijama koje se ne mogu na prvu pronaći.

x5

Ušuškan zelenilom naselja, koje je ujedno i najsunčanije u Sarajevu, znamo da već pretpostavljate da se radi o Breci – nalazi se restoran „Moja kuhinja“ se u svom hladu sakrila između zgrada i zavukla baš tamo da privuče građanke i građane Sarajeva koji užurbano u trku žele da popiju kafu, pojedu dobar obrok i produže dalje svojim putem.

x2

Upravo je to bio recept za uspjeh restorana „Moja kuhinja“ koji je počeo ozbiljno da radi već početkom proljeća a posao se zahuktao tokom užurbanih iftara u našem gradu. Već šetnja naseljem Breka govori o tome gdje je „Moja kuhinja“ i šta se tamo može naći, a kada se čovjek samo malo približi željenoj lokaciji vidi užurbane konobare i razdragane goste koji zadovoljno uživaju u svakom zalogaju.

x3

„Moja kuhinja“ je jedino mjesto na Breci a možda i u Sarajevu gdje na kratko možete da se odvojite od svega, da pobjegnete i uživate u svojoj kafi i limunadi ali i savršenom obroku. Osim toga, osoblje se uvijek potrudi da vam ponudi nešto novo, zanimljivo i drugačije, nešto čega nema u drugim objektima a vjerujte nam – iznenađenja je mnogo.

Trenutno prilagođavamo meni mjesecu ramazanu tokom kojeg imamo najviše posjeta u određenom periodu ali smo svjesni da dugo toplo ljeto tek dolazi u svom punom kapacitetu pa će se na meniju u ljetnom periodu naći laganija jela koja su ipak tipična za našu kuhinju, kaže vlasnik restorana Sanjin Avdić

x1

Prema njegovim riječima, u procesu je prilagođavanje menija ljetnom periodu ali i sve češćim gostima iz inostranstva koji bi da probaju nešto što je autentično, naše iz Bosne i Hercegovine.

„Osim uobičajenih italijanskih jela na našem meniju će se sada naći i lagani sendviči, posebna spremljena domaća piletina, nešto obimniji doručci za radne ljude i dobre namjernike i mnogo specijaliteta koje ćete uskoro moći vidjeti ako pratite naše društvene mreže“ , poručio je Sanjin.

Ostavite komentar