Facebook dosadan si !

Facebook zaista želi da Messenger aplikaciju koristite i za SMS poruke. Toliko mnogo da je počeo da primjenjuje diskutabilnu taktiku kako bi što veći broj Messenger korisnika koristilo ovu aplikaciju kao glavnu SMS aplikaciju.

hahas

Integracija SMS poruka je stigla nedavno u Messenger. Nakon ažuriranja, korisnici su mogli da vide pop-up prozor sa pitanjem da li žele da Messenger aplikaciju koriste kao podrazumijevanu SMS aplikaciju.

Međutim, IT novinar Amir Efrati nije bio oduševljen nekim stvarima, pa je nove opcije korisnicima predstavio na ne toliko lijep način.

Njemu je zasmetalo što ne postoji No thanks taster. Korisnicima je ponuđen OK taster, ali ukoliko ne žele da im Messenger bude podrazumijevana SMS aplikacija nemaju mogućnost da kliknu na taster. Umjesto toga, mogu kliknuti na Settings ili na backtaster.

U opcijama podešavanja nalazi se također još jedna SMS stavka koja je veoma viljiva. Morate je ručno isključiti.

Veliki broj korisnika će nesvjesno kliknuti na OK, neće ni znati za šta su se prijavili. Međutim, potrebno je svega nekoliko sekundi kako biste saznali o čemu se radi.

Amir je također pisao o kršenju Google Play Store pravila, koja izričito zabranjuju ovakve promijene. I dok je na Google-u da odluči da li Facebook krši pravila ili ne, Messenger može biti okarakterisan kao aplikacija koja dovodi korisnike u zabludu.

Nakon ove situacije, nekim korisnicima se pojavilo i No dugme. Mada, ovo nije slučaj sa svim korisnicima.

Možda vam ne djeluje kao velika stvar, ali, ova aplikacija ima više od 900 miliona korisnika. Čak i da mali procenat korisnika bude prevareno da protiv svoje volje podesi Messenger kao SMS aplikaciju, milioni korisnika manje će koristiti druge SMS aplikacije, piše Android Authority.

Ostavite komentar