Vijest za nove generacije : Hayat Tv lansirala mobilnu aplikaciju za iOS i Android platforme

Sve više medija u BiH shvata realnost online komuniciranja te bitnosti informacija koje kruže internetom. Izrada aplikacija za Android te iOS platforme direktna su poveznica tradicionalnih medija sa internetskom publikom koja živi brzo, brzo čita i još brže odlučuje.

Zbog toga ne čudi brza izrada mobilne aplikacije za Android i iOS platforme Hayat Tv koja je uvidjela da informativni sadržaji imaju mnogo veći odjek  online svijetu nego li u direktnom programu te samim terminima emitiranja.

Iako Hayat Tv obilato koristi svoje online kanale komuniciranja te ima dobar odziv publike (126,088 like) komunikacija i putem mobilne aplikacije će značajno povećati talk about te ponuditi korisnicima aplikacije informacije u realnom vremenu i bez čekanja što je i najveća prednost interneta.

Aplikacija putem jednostavnog slidera omogućava pregled najnovijih informacija Hayat TV te korsinika uvodi u ovojene programske sekcije.  Možda je najvažniji dio aplikacije upravo onaj koji korisnika odvodi do social media ikonica u kojima su jasno naznačeni : Facebook, Twitter pa čak i Instagram.

Svjesno, Hayat Tv nudi pravovremenu informaciju, koju jednim klikom možete podijeliti na vašim social media platformama te uvodi korisnika u svijet društvenih mreža te samim tim povećava broj korisnika, potencijalnih gledaoca  te onih koji možda i nemaju vremena za televiziju dok vremena za Internet svakako imaju na pretek.

Dakle, Hayat Tv ne samo da odlazi u mobilne vode jer je njihov tim odavno već tamo, nego i intenzivno radi na približavanju novim generacijama koje i dalje zanimaju vijesti i aktuelnosti samo što je Hayat Tv shvatio da ih mladi konzumiraju na drugačiji način koji je različit od tradicionalnog.

Hayat Tv je ovim potezom pokazao da je na dobrom putu da dosegne i aktivira svoju ciljanu grupu te da druge medije svjesno upozorava da novo medijsko doba već dolazi te da Internet nije prijetnja nego savršen saveznik ukoliko ga znamo ukrotiti na pravi način.

Mobilnu aplikaciju možete preuzeti putem linka za  iOS download: https://goo.gl/rkYmgD ili
ANDROID download: https://goo.gl/nnI7Rm

Svaka čast Hayat Tv!

Ostavite komentar