Spin detektor četvrtkom od četiri na talasima City Radio Sarajevo 101,2 MHz

Već nekoliko sedmica u nizu svakog četvrtka u 16:00h na putem internetskog radija te klasičnog radija City Radio Sarajevo možete slušati Tarika Kapetanovića i voditelja Darka Došlu i novu Ka5aN.ba emisiju posvećenu komuniciranju, političkom marketingu i spinu koji nam oduzima mnogo vremena a ujedno nas odvodi daleko od ispravne i relevantne informacije u medijima za kojom toliko žudimo.

–          Ljubitelj sam novih tehnologija i komunikacija koje ih prate u stopu, alat poslovanja i rada su mi društvene mreže kao širok, liberaliziran i jeftin način komunikacije. Ukoliko uzmemo u obzir da je već oko tri miliona Bosanaca i Hercegovaca već na Facebooku onda govorio o značajnoj grupi ljudi kojima se svakodnevno obraćam putem svog bloga www.ka5an.ba. Oduvijek sam htio da Ka5aN.ba pretočim u audio format kako bi kolumne i razmišljanja koja svakodnevno pišem na društvenim kanalima te blogu pretvorim u audio kako bi dao priliku da u sferi ON AIRa raspravimo o aktuelnim temama vezanim za komunikaciju, političku komunikaciju i spin koji nas tako lako odvodi od onoga čime bi se zaista trebali zamarati, istakao je Tarik Kapetanović

Spindetektor!

Naravno, iako blog www.ka5an.ba već godinama prati političku i javnu komunikaciju te komentariše društvena dešavanja u BiH te pod lupom drži komunikaciju politike u javnom i medijskom prostoru, tehnički dio snimanja savršenog zvuka nas je dosad zaustavljala u realizaciji takvog sadržaja. Međutim, saradnja sa Darkom Došlom te radio ekipom City Radio Sarajevo koji su ujedno i veterani radio novinarstva u BiH omogućila nam je da realizujemo emisiju SPIN DETEKTOR na talasima City Radio Sarajevo na frekvenciji 101,2 MHz te putem službene web stranice i direktnog ONLINE RADIO i VIDEO STREAMINGA.  Zbog toga smo pitali Darka Došlu zbog čega je odabrao Ka5aN.ba za partnera i Tarika Kapetanovića za sugovornika četvrtkom od četiri u emisji.

„Novinar sam i pratim online komunikaciju kao i komunikaciju političkih elita u BiH. Na žalost mnogim našim sugrađankama i sugrađanima nije jasno zbog čega se neke informacije plasiraju baš u određenom vremenu i koliko je bitno za političke elite da masa pročita i povjeruje u neku informacije baš u tom momentu. Zbog toga mi je Tarikova komunikacija upala u oči jer je sasvim slobodno i bez stanke odgovarao političarima na internetu te putem svog bloga demistificirao teme o kojima se vodi rasprava u medijima i javnosti. Zbog toga smatram da će simbioza City Radio Sarajevo i Ka5aN.ba ujedinjena u emisiju SPIN DETEKTOR vrlo dobro funkcionisati u radio eteru i donijeti potpuno novi način prezetacije sadržaja koji su mnogi do sada pratili putem bloga www.ka5an.ba , ali i za one koji to ne prate a slušaju radio zainteresovati za takve teme.

Šta ćete čuti tokom emisije Spin detektor?!

Radio Ka5aN.ba će se emitirati uživo putem City Radio Sarajevo radijske frekvencije 101,2 MHz svakog četvrtka od 16:00 sati do 18:00h te putem ONLINE RADIO streaminga u navedenom terminu.

Ka5aN.ba će u narednom periodu osigurati podcast koji ćete moći slušati na svojim gadgetima i računarima dok u eteru možete čuti Tarika i Darka koji razgovaraju o :

–          Pregled i rasprava o najbitnijim medijskim objavama i događajima sedmice

–          Diskusija sa ekspertima iz različitih oblasti bliskih komunikacijama i društvenim dešavanjima

–          Intervjui sa liderima političke scene te kolegama novinarima

–          Diskusiju sa slušateljkama i slušaocima koji uvijek imaju mogućnost diskutiranja

Ukoliko imate prijedloge i ideje za Ka5aN.ba radio, slobodno nam pište a četvrtkom od 16:00 do 18:00 svakako slušajte redovnu emisiju SPIN DETEKTOR putem službene web stranice City Radio Sarajevo ili ako vam je draže, radija! 

Ostavite komentar