Pet stvari koje nas je Game of Thrones naučio o content marketingu

Iz popularne serije, koju volimo, može se naučiti dosta toga o – content marketingu! Jer kako svaka kuća Westerosa ima svoju priču i svoje razloge zbog kojih želi vladati Željeznim prijestoljem, tako i vaši klijenti i čitatelji žele čuti vaše priče. Puno vaših priča. A na koji sve način te priče možemo ispričati i na šta treba obratiti pažnju saznali smo gledajući Igru prijestolja.

5. Nema sporednih likova – svi su jednako važni

Kao i u seriji Igra prijestolja, i u content marketingu, odnosno na društvenim mrežama, nema sporednih stvari. Sve su jednako važne i svako može odigrati ključnu ulogu za uspjeh. Posvetite jednaku pažnju kratkom Vine videu i dugačkom, dubinski napisanom i osmišljenom blog postu.

4. Pišite serije blog postova

How to blog postovi uvijek će dobro proći, a još je bolje ako na kraj svakog stavite Call to action, a ne iznenadno ubistvo glavnih junaka, kako to već R. R. Martin voli. Serije takvih postova izazvat će više pažnje i dati kompletan vodič za one koji žele znati više. Kada završite seriju postova, lijepo ih pretvorite u e-knjigu.

3. Budite brutalno detaljni

Kada imate priliku, u blog postovima budite brutalno detaljni i dosljedni. Kao što je detaljan i dosljedan bio Syrio Forel dok je mladu Aryu Stark poučavao mačevanju. Barem jednom mjesečnonapravite iznimno detaljan sadržaj. To ne znači da morate snimiti video koji traje pet sati, već možete snimiti kratki Vine, ali iz kojeg je vidljivo da ste mu posvetili više od deset minuta.

2. Uvijek iznenađujte svoje korisnike

Kada pomisle da ste im sve pokazali, iznenadite ih. Uvedite novu platformu, igrajte se formatom, budite brutalno detaljni. Uvedite ih u rutinu i onda – BAM! Sjetite se samo Bitke za Blackwater kada je Tyrion na iznenađenje svih poslao jedan brod pun Wildfirea kako bi zapalio flotu Stannisa Baratheona. Takav BAM! možete ostvariti Vine videom koji ste snimili mini helikopterom iz zraka! Personaliziranom printanom infografikom! Novom rubrikom u newsletteru! Neka korisnici vide da se zabavljate smišljajući sadržaj, kao što smo se mi zabavljali na sastanku posvećenom ovoj temi.

1. Budite spremni za sve frontove

Daenerys Targaryen prešla je mora, planine i pustinje, susrela se sa svakakvim situacijama – i bila je spremna na sve. Tako je i s content marketingom. Dobar blog post mora imati i detaljne vizualne elemente, pažljivo odabranu otvornu fotografiju, osmišljen plan distribucije na društvenim mrežama i plaćenim kanalima, ideje kako ponovno iskoristiti taj isti sadržaj te pažljivo planiran svaki i najmanji detalj.

Izvor : jasnoiglasno.com

 

Ostavite komentar