Ulazak na mala vrata – stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama su među nama

Piše : @ka5an

Kako se u svijetu već na velika vrata govori o novom zanatu koji se zove Community management tako su se pojavili i tkz Community manageri koji nisu ništa drugo do stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama.  Iako taj zanat u našoj zemlji još nije dovoljno promovisan i često izaziva podsmjeh, mediji se sve više zanimaju za komunikatore koji profesionalno komuniciraju na društvenim mrežama.

Posebno me iznenadila brza reakcija ekipe novoformirane Face TV i novinarke Nafise Latić koja je istražila temu i pronašla mene za  interesantnog sugovornika u Ka5aN Cafeu.  Razgovarali smo o društvenim mrežama, ali i profesionalizaciji posla stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama.

Novi poslovi i nova znanja će zasigurno privući mlade ljude, kao i potaknuti komunikaciju na internetu te profesionalizirati komunikaciju kompanija, organizacija pa čak i državnih institucija na društvnim mrežama. Posebno je bitno, govoriti o društvenim mrežama i njihovom ispravnom korištenju kako bi se postavili kakvi takvi standardi za komunikaciju koji bi na kraju svi mogli poštovati.

O društvenim mrežama i njihovom uticaju sam govorio kako bih  potakao ljude na razmišljanje, medije na djelovanje a edukatore na istraživanje.

Nadam se da će moj klip i gostovanje na Face Tv-u potaknuti izdavanje i prevođenje stručne literature koje nedostaje iz ove oblasti, posebno na BHS jezicima, te potaknuti ozbiljno promišljanje o edukaciji koja bi se mogla ponuditi višim i visokim edukativnim ustanovama kojima bi cilj trebao biti i u obrazovanju na području komunikacija i marketinga na društvenim mrežama.

Jedan okmentar

  1. Ianzchemoetthea 24 Januara, 2014

Ostavite komentar