Žene su mangupi !

Bosanski muškarci su oduvijek bili glava porodice, ali glava koju je na svaku stranu naravno po želji okretala žena. Njihovi pokreti i ponašanje su omeđeni zaštitničkom genetikom koja počesto nadilazi i samog nosioca iskonskog gena. Zbog tog gena su nam danas potrebne brojne „sigurne kuće“ u kojima žene i kćeri traže spas od svog oca.

Istini za volju i muškarci prolaze kroz teške periode, njih se zlostavlja mentalno te im se stalno nameću nove „zapadnjačke“ norme ponašanja na koje tradicionalisti odgovaraju na najgori mogući način. O zlostavljanju muškaraca kao i sve izraženijem seksualnom uznemiravanju muškarca niko i ne priča, a za muškarce se ne pravi ni „sigurna kuća“ .

Kažu da su muškarci na ovim prostorima oduvijek bili hrabri mangupi te da im sigurne kuće možda zbog toga i ne trebaju. Što će nam sigurna soba ili kuća, kad slobodno možemo odlaziti u teretanu kako bi prijateljima pokazali veličinu mišića i neizmjernu snagu pri dizanju utega?

Da li je mangupluk i hrabrost potrebna samo za to? Mislim da nije te da snagu možemo koristiti na puno bolji način pogotovo u suzbijanju korupcije i stalnih medijskih i političkih laži koje nam se svakodnevno nameću. Snaga nam je potrebna a mangupluk je tu da bi sažvakali sve ono što nam život nameće.

Međutim snagu i magupluk trebaju i žene!

Možda su se baš zbog toga žene prilagodile i osnažile, pa se sada mogu naći na svim važnijim funkcijama makar u ulozi umiljatih pomoćnica. Žene su i direktorice, šefice, doktorice, profesorice i sve ono što i najhrabriji muškarci nisu nikada mogli zamisliti.

Jedina zamjerka je što žena u impozantnom broju nema u politici, vjerovatno su tu prljavu igru prepustile muškarcima jer su shvatile da i predsjednik na kraju dana mora doći kući!

Nikada mi neće biti jasno, zašto žene na izborima podržavaju „hrabre“ muškarce koji se nađu u politici a da nikada ne zaokruže zaista hrabru i odvažnu ženu koja se upustila u igranku s vukovima kako bi poboljšala život svih nas u ovoj maloj zemlji?

Hrabre žene koje se bave bilo kojim poslom a posebno političkim, treba podržati za njih ne treba tražiti zamjenu u muškarcima koji su počeli i nesretno završili mnoge ratove na ovim našim nesretnim prostorima. Žene u politici su možda mangupi ali su ujedno i hrabre jer zasigurno žele boljitak svim onima koji vjeruju u njih!

Ostavite komentar