Moć zagrljaja je fantastična

Razgovarao : Tarik Kapetanović

Sarah Silverman, je rođena u New Hampshireu USA, nakon ne tako uspješne karijere spisateljice počinje da se bavi komedijom. Njena specijalnost je stand up komedija, novi trend u kojem glumac, interpretator nastupa pred brojno publikom bez pomagala. Svoj talent je pokazala i u filmu „Jesus is Magic“ koji pokazuje rad i zalaganje stand up komičara. Sarah danas ima svoj show u programu mnogih kablovskim Tv mrežama a posebnu pažnju je potakla s produkcijom parodijskog videa pod radnim naslovom „Im Fucking Matt Damon“ u kojem sarađuje sa istoimenim globalno poznatim glumcem. Video je na Youtubeu postao hit a Sarah koja se diči nagradom Emmy i živi u Los Angelesu je za www.ka5an.ba dala brz i nesvakidašnji intervju.

Kada ste bili najsretniji ?

Kad bolje razmislim, najsretnija ću biti sutra, zašto ni sama ne znam ali očekujem da će to biti jako lijep i uspješan dan.

Čega se najviše bojite ?

Bojim se samoće, također me užasava gušenje u vodi negdje ispod leda, a sjetila sam se da se bojim i ajkula i njihovih nemilosrdnih ugriza.

Koju živuću osobu poštujete i zašto ?

Mislim da bi moj odabir bio Barack Obama, on ja za nas u Americi tako cool, za kratko vrijeme je promijenio naš pogled na svijet ali i način razmišljanja. Taj čovjek je promijenio i nas same, sada potpuno drugačije gledamo na sebe i svoje postojanje. Obama je podigao naš ugled, bolje i efikasnije nego bilo ko prije njega.

Čega se sramite ?

Posramilo bi me kada bih doživjela stomačne tegobe na javnom mjestu, o tome neću ni da razmišljam ali može se desiti. Bojim se da ne trčim dovoljno brzo ili da bi toalet mogao biti zaključan.

Šta po vama ljudima daje super moć ?

To je definitivno zagrljaj, kada Vas neko zagrli, sve je odmah bolje i drugačije. Moć zagrljaja je fantastična.

Šta Vas čini nesretnom ?

Neke velike stvari koje ne mogu kontrolisati, poput ljubomore ili gladi. Nekada sam nesretna kad vidim kako sve zabavne stvari odlaze u zaborav.  Ponekad razmišljam kako je nesreća kada moram iznova prati svoje rublje, onda sama sebi postavljam glupa pitanja, a ponekad sam tužna onako, taj osjećaj ne mogu definisati.

Koji kostim bi odabrali za maskenbal ?

Zvučat će čudno, ali bi moj izbor definitivno bio kostim Hitlera u seksi izdanju.

Da li Vam je neko nekad rekao nešto strašno ?

Da, jednom su mi rekli da nisam uopšte smiješna.

Da li nešto dugujete svojim roditeljima ?

Njima dugujem sve, toga sam sve više svjesna, prije nekoliko dana sam na svojoj sekrtarici pronašla govornu poruku mog oca koji kaže : „ Znam da si zauzeta, ali ako budeš imala vremena nazovi čovjeka koji ti je podario život“

Ko ili šta je vaša najveća ljubav ?

Teško pitanje, ali jako volim mora i okeana uz te vodene plohe se osjećam predivno.

Da li ste ikada rekli „volim te“ a da to niste mislili ?

Da, koja to žena nije rekla? Nekoliko minuta nakon te izjave sam  odjurila u toalet u kojem sam pomislila : „Sarah upravo si devalvirala nešto tako lijepo i unikatno.“

Čemu Vas je život naučio ?

Mislim da bi to bila perspektiva, naučila sam kada ispred sebe vidim malene tačkice da znam kako sam jako blizu objekta koji se nalazi ispred mene.

Možete li nam ispričati vic ?

Da, naravno imam jedan specijalan za Vas kaže : Žena se vozi liftom a potom u lift ulazi muškarac i pita, Mogu li Vas pomirisati? Žena ljutito odgovara ne, ni slučajno a muškarac dobacuje ok, ništa onda vjerovatno Vam smrde samo noge!