Home » Blog

Blog

Priču o blogu sam počeo još davne 2004. godine kada je građanima BiH svoja vrata otvorio servis www.blog.hr, smislio sam jednostavno ime, izabrao template i počeo pisati ono što je meni tada bilo zanimljivo.

Čak sedam nespretno napisanih postova je završilo u prvoj seriji u on line svijetu nakon čega sam od svega odustao.

Nedugo nakon toga u BiH se otvara servis www.bloger.ba na kojem se odmah registrujem i počinjem iz čistog fazona a ipak malo ozbiljnije ni manje ni više nego – pisati.
Iskreno, to piskaranje mi se svidjelo iako sam u početku postavljao tuđe tekstove, naravno s potpisom autora da bih na kraju i sam počeo zapisivati sve ono što me u tim vremenima okruživalo.
Blog www.ka5an.blogger.ba je za nekoliko godina postojanja zabilježio i impozantan broj od 48.913 posjeta. Nije malo rekli bi mnogi, ali me nekako priča na blogger.ba naglo prestala zanimati kada sam prije nekoliko mjeseci otkrio čari www.wordpress.com. Naravno, registrovao sam se i tako nastaje www.ka5an.wordpress.com koji za pet mjeseci bilježi 8.220 posjeta.

Sve bi se i nastavilo tim putem da se nisam sreo sa mojim dragim prijateljem Gordanom Petrovićem twitter : @gocfonstrauss koji mi je nesebično pomogao u kreiranju domena i finalnog izgleda stranice www.ka5an.ba na kojoj se trenutno nalazite. (neizmjerno – HVALA – Goc) !

Dok ovo pišem razmišljam o novom web siteu i domenu www.ka5an.ba na kojem ću od sada pisati.

Goc kaže da je blog komunikacijski alat te da moje piskaranje zaslužuje mjesto i zasebnu web stranicu. Nadam se da je u pravu i da ćete od sada uživati u sadržajima www.ka5an.ba na kojem se neće naći samo neki moji komentari vezani za našu unikatnu političku i društvenu situaciju regiona u kojem živimo. Pokušat ću Vašu pažnju zadržati prezentacijom interesantnih sugovornika o kojima još niste imali priliku čitati u lokalnim magazinima. Moja svakodnevna iskustva iz potrošačkog života će biti objavljena na web stranicama ovog bloga a trudit ću se da što više udovoljim željama i čitateljica koje imaju posebno istančan osjećaj za lijepo.
Oni rijetki, koji žele poštovati zakon trebaju znati kako će sadržaji na ovom web siteu biti vlasništvo autora koji ga izrađuje. Ukoliko se nekome materijal učini interesantnim, može ga preuzeti i kopirati samo me o tome treba obavijestiti.
Ukoliko želite razgovarati sa mnom ili me kontaktirati na bilo koji način možete to učiniti na :

FB – „kodno“ ime : Tarik Kapetanović

Twitter – nadimak : @ka5an

E-mail – tarikapetanovic(at)gmail.com

Skype – nadimk : ka5anovic

Neću Vas više peglati, nadam se da ćete uživati u sadržajima www.ka5an.ba te da će nešto više o postojanju ovog sitea biti rečeno Vašim prijateljima i prijateljicama!

Srdačan pozdrav,

Tarik Kapetanović