Home » Ka5aN.ba info

Ka5aN.ba info

O sebi ne želim govoriti mnogo, puno bolje i ljepše a možda i pomalo drugačije će govoriti sarajevska raja i ljudi koje poznajem. Nekoliko redova mogu i sam ispisati. Rođen sam u Sarajevu 03.09.1979. godine. U tom gradu živim i radim kao novinar iako sam na Fakultetu političkih nauka završio smjer politologije.  Polaznik sam i postdiplomskog studija na matičnom fakultetu i očekujem da ću uskoro steći diplomu magistra mass medija i novinarstva.

Svoje prve pisane radove počinjem pisati i objavljivati još za vrijeme studija u magazinu za intereligijski rad i mirovnu komunikaciju „Abraham“ , nakon toga slijedi otvaranje bloga www.ka5an.blogger.ba pa saradnja sa web portalima www.radiosarajevo.bawww.infobar.ba iwww.efm.ba.

Moj rad je postao prepoznat pa sam u kratkom roku postao saradnik nedjeljnog magazina Week& (Weekend) u kojem počinjem pisati kratke vijesti te uređivati rubriku o Evropskoj Uniji.  Svoje komentare i tekstove i danas objavljujem u mnogim lifestyle magazinima.  Tekstove iz domena vanjske politike sam objavljivao i u news magazinima čiji su članovi redakcije prepoznali moj rad i angažman.

Novinarstvo mi je pružilo bezbroj mogućnosti i kontakata s ljudima koji su se zasluženo poželjeli vidjeti na stranicama lifestyle magazina. Intervjuisao sam mnoge poznate medijske ličnosti iz regiona i svijeta. Razgovarao sam i avanturiste kojima je pučina jedini dom te one kojima plavi planet nije dovoljno velik pa su se uputili na svemirske stanice koje nevidljivo lebde iznad naših zamišljenih glava.

Za sada novinarstvo smatram svojom primarnom zanimacijom i nisam siguran šta će biti u budućnosti. Jedno znam, nikada neću prestati pisati i komunicirati te će se moje profesionalno interesovanje usmjeriti na mass medije, PR, neke dijelove marketinga i social networking.

I kada putujem želim da pišem, neke od reportaža ćete pronaći i na www.ka5an.ba.  Putovanja po Bosni i Hercegovini su mi uvijek ugodna i bliska.  Osim tekstova i intervjua pišem i komentare dok kolumne još uvijek čuvam za sebe na blogu www.ka5an.blogger.ba i www.ka5an.wordpress.com.

Na nagovor starijih kolega tekstove sam slao i objavljivao u bosanskim novinama u Americi, Norveškoj i Australiji u kojim Bosancima i Hercegovcima sve više nedostaje lokalnog duha.

Ja nastavljam svojim putem, koji uključuje učenje, pisanje i objavljivanje onoga izgovorenog. To nije biznis niti ekonomija, to je čista novinarska vokacija i dio duha koja me odvaja od okoline.

Ukoliko me želite kontaktirati upišite moje ime na facebooku ili ako Vam je to  teško pošalite mail na : kapetanovic.tarik(at)gmail.com

Hvala!