VIDEO: Novinarka prva osoba u istoriji koja je vijesti vodila s tetovažom na licu

Novozelandska novinarka Oriini Kaipara ušla je u istoriju kao prva osoba s tradicionalnom maorskom tetovažom na licu koja je vodila informativni program na nacionalnoj televiziji, piše People.

Ponosna sam na to koliko sam daleko stigla i na to što sam bila u mogućnosti da vodim vijesti u 18h. To je definitivno korak naprijed. To me uvijek prati, da je svaki korak koji napravim poput probijanja staklenog plafona. To je probijanje novog terena za narod Maora, ali i za ljude koji nisu bele boje kože. Bilo da imate tetovažu ili ne“, dodala je.Kaipara je prethodno postala poznata nakon što je proglašena prvom osobom s tradicionalnom tetovažom koja je vodila podnevne vesti TVNZ-ja 1 2019. godine.

Tetovažu je odlučila da uradi nakon što je pomoću testa DNA otkrila da poreklom 100 posto pripada narodu Maori. Od tada nastoji da ih zastupa u svim segmentima svog života, pa tako i na poslu.

Ovo je velika pobjeda za ovu generaciju i sljedećih 10 generacija – ne dopustite da vas identitet ili vaša kultura sputavaju ni u čemu“, zaključila je.