Jedna je majka: Putuje svijetom noseći bolesnog sina na leđima!

Australijanka Niki Antram već godinama putuje svijetom sa sinom Džimijem.

Niki (43) rodila je Džimija kad je imala 17 godina, a dosad su već obišli brojne dijelove Australije, a bili su i na Havajima i Baliju, piše “Dejli mejl”.Džimi je rođen s tjelesnim i mentalnim invaliditetom. Oslijepeo je kada je bio star svega dva mjeseca i potrebna mu je cjelodnevna njega.

Kada je Niki rodila Džimija, obećala je sama sebi da će mu pružiti najljepši mogući život. Niki nerijetko nosi Džimija na leđima tokom putovanja, kako bi mu lakše omogućila brojne avanture.

Zna da će joj nošenje Džimija na leđima vremenom postati sve teže. Imaju i invalidska kolica koja ponekad koriste, a Niki pomaže svom sinu i da sam napravi po koji korak. “Kad planiram naše veliko putovanje, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće, pa čak i jastučnica, čaršafa, itd. Sve unaprijed planiram i najavljujem naš dolazak gdje god išli, od restorana, hotela do raznih avantura. Čak i ako znam da će sve biti u redu, volim da ih obavjestim o nama kako bih bila sigurna da sve razumiju i da sve prođe u najboljem redu“, rekla je Niki.

Džimi je dosad jahao na konju, vozio se sankama, plivao s delfinima… Niki je rekla kako ne mogu da idu u bilo kakav smještaj zbog njegovog stanja. “Izuzetak su bili Havaji gde su svi željeli da im se Džimi pridruži“, kaže. Već je isplanirala da naredna njihova avantura bude u Kanadi, ali ih je pandemija u tome spriječila pa se nada da će to uskoro biti moguće.

Trenutno zbog kovid mjera obilaze Australiju. “Sretna sam jer Džimi ima slične interese kao i ja. Oboje uživamo u prirodi, u vodi, u avanturama. Od Balija do Havaja bismo ostajali napolju po cijelu noć, jer i on voli da se zabavlja. Pronalazim načine kako da mu osiguram najbolji i najpustolovniji život.

Većinu vremena najviše uživa u najjednostavnijim stvarima“, ispričala je. “On je moja inspiracija. Uvijek je sretan, nasmijejan…Ponekad se pitam kako mogu biti tužna kad vidim njega tako nasmijejanog iako nikad nije video boje, oblake, dugu… On ipak sjedi i smješi se. Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam“, dodala je.