Uhapšeni jer policajcima nisu htjeli da daju besplatne hamburgere

Svih 19 zaposlenih u jednom restoranu brze hrane u Lahoru u Pakistanu uhapšeni su jer nisu htjeli grupi policajaca prošle sedmice da daju besplatne hamburgere.

Oni su privedeni u subotu navečer i proveli su noć u zatvoru, prenosi BBC. “Nije prvi put da se ovako nešto događa u našem restoranu“, saopšteno je iz tog lanca hamburgera.

U incident je bilo uključeno devet policajaca i oni su sada suspendovani. “Nikom nije dozvoljeno da uzima zakon u svoje ruke, nepravda neće biti tolerisana.

Svi oni će biti kažnjeni“, napisao je na Tviteru viši provincijski policijski zvaničnik. Prema saopštenju koji je lanac brze hrane “Džoni i Džagnu” postavio na Fejsbuku, grupa policajaca došla je dva dana prije incidenta u restoran i tražila besplatne hamburgere. 

Pošto su odbijeni da dobiju besplatne hamburgere, što je kod njih postala uobičajena praksa, policajci su zaprijetili našem menadžeru i otišli, ali samo da bi se vratili sljedećeg dana da nastave maltretiranje i pritišću naš tim besmislenim argumentima“, piše u saopštenju restorana. Dodaje se da su 11. juna “neki od policajaca došli u restoran i odveli u pritvor njegovog menadžera, bez iznošenja ikakvog razloga za tako nešto.

Potom su odveli i sve ostale u smjeni, uključujući i kuhinjsko osoblje i ostale menadžere”. Restoran je naveo i da osoblju nije dozvoljeno da zatvara kuhinju, dok je pečenje hamburgera u toku i mušterije čekaju na svoje porudžbine. 

Radnici su zadržani u pritvoru sedam sati i naveli su da su ih policajci “maltretirali, gurali, i to samo zato što nisu htjeli da im daju besplatne hamburgere”. Pakistanski premijer Imran Kan je ranije pozvao na reformu policijskih snaga u regionu Pandžaba, navodeći da su lokalni političari postavili ljude bliske sebi da vode policijske stanice.

Ostavite komentar