VIDEO: Steven Seagal se učlanio u partiju blisku Kremlju

Američki glumac Stiven Sigal (69), dugogodišnji poštovalac ruskog predsjednika Vladimira Putina, učlanio se u partiju blisku Kremlju, saopštila je danas stranka Samo Rusija – Patriote – Za istinu.

Sigal, majstor istočnjačkih borilačkih vještina i akter mnogih akcionih filmova, kao i muzičar i aktivista za zaštitu životne sredine, dobio je člansku kartu.

Nova ruska stranka čiji je postao član formirana je ranije ove godine, kada su se tri ljevičarske partije koje podržavaju Putina spojile u jednu.

Sigal, koji je rusko državljanstvo dobio 2016. godine, predložio je akciju protiv kompanija koje štete okolini. “Bez mogućnosti da se hapse ljudi, kada ih samo kažnjavamo finansijski, oni će praviti samo još veću zaradu radeći ono što su dosad radili – uništavali sredinu”, rekao je Sigal u svom prvom govoru kao član partije. Partija, čiji je jedan od lidera poznati pisac Zahar Pilepin, kontroliše grupaciju u državnoj Dumi, a planira da izađe na parlamentarne izbore u septembru.

Sigal je imenovan za specijalnog predstavnika Ministarstva inostranih poslova za pitanja rusko-američkih humanitarnih odnosa. On je u maju posjetio Venecuelu i predao samurajski mač ljevičarskom predsjedniku te južnoameričke zemlje Nikolasu Maduru.