Facebook više neće uklanjati objave o covidu stvorenom u laboratoriju

Facebookov zaokret je potaknuo reakcije konzervativaca i pristaša Donalda Trumpa koji optužuju društvene mreže da su ih ušutkavali.

Facebook više neće zabranjivati objavljivanje teorija koje tvrde da je COVID-19 umjetno stvoren, u času kada se u SAD-u ponovo raspravlja o hipotezi po kojoj je virus pobjegao iz laboratorija u Kini, prenosi Hina.

“U svjetlu istraga koje se upravo vode o podrijetlu COVID-a 19 i u dogovoru sa zdravstvenim stručnjacima, više nećemo uklanjati s naših platforma objave o tome da je COVID-19 stvorio čovjek i da je proizveden”, istaknula je u srijedu kalifornijska grupacija na svojoj mrežnoj stranici.

Ova društvena mreža kojom se koristi oko 3,45 milijardi ljudi, na najmanje jednoj od svojih četiriju platforma (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) postupa suprotno od ranijih pravila o dezinformiranju u vrijeme COVID-a 19 koja su još u februaru bila aktualizirana.

Reakcije konzervativaca

Twitter pak nije promijenio pravilo o dezinformiranju u vezi s COVID-om 19.

Facebookov zaokret je potaknuo brojne reakcije konzervativaca i pristaša bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji optužuju velike društvene mreže da su ih ušutkavali kada su na početku pandemije isticali da je covid umjetno stvoren.

“Godinu dana su uklanjali te navode klevećući Trumpa i republikance zbog ‘teorije urote’, stavljajući na crnu listu konzervativne medije i zabranjujući nas”, objavila je na Twitteru blogerica Kelly Sadler, bivša savjetnica Donalda Trumpa.IZVOR: AGENCIJE