WhatsApp: Ne želite da dijelite podatke sa Facebookom – račun će vam biti izbrisan!

Mnogi korisnici aplikacije WhatsApp su odlučili da obrišu svoje naloge, a najviše “zahvaljujući” novim pravilima o podacima koje je Facebook donio

Podsetimo, WhatsApp je prije nekoliko dana obavijestio korisnike o tome kako će uskoro doći do promjene u politici koja se tiče privatnosti.

U principu, ljudi koji ga koriste će morati da daju pristanak za dijeljenje podataka sa Facebookom. Da stvari budu još gore, nalozi će biti obrisani korisnicima koji ne pristanu na ovo, pa onda “pristanak” i nema baš mnogo smisla.

Novo ažuriranje biće objavljeno 8. februara, a da bi podaci bili dijeljeni sa Facebookom, nije neophodno da imate profil na ovoj društvenoj mreži, prenosi tPortal.

Kako prenosi Sensor Tower, dajući i podatke koji bi potkrijepili tu tvrdnju, mnogi su odlučili da izbrišu svoj WhatsApp nalog i pređu na konkurentske aplikacije. Naime, Od kada su promjene u politici privatnosti najavljene,

Istovremeno, WhatsApp koji je do skoro vladao svijetom aplikacija za dopisivanje, imao je od 6. do 10. januara “samo” 1,3 miliona preuzimanja. Ako bismo to preveli u procente, u pitanju je pad od približno 35% u odnosu na prethodnih 5 dana.

Telegram je, tako, od 6. do 10. januara imao 1.5 miliona novih korisnika, što je porast od oko 15%.

Najveći porast preuzimanja je zabilježila, ipak, aplikacija Signal. Od 1. do 5. januara, imala je samo 24.000 preuzimanja, a od 6. do 10. januara, čak 2.3 miliona, što je rast od nevjerovatnih 9,483%.