(VIDEO) Danci stari perverznjaci: Crtani o liku sa najvećim penisom šokirao roditelje

Preveliki penis Johna Dilermanda sve vrijeme ga dovodi u probleme, što mogu da potvrde djeca u Danskoj nakon gledanja nove emisije o njemu na javnoj televiziji. Neke roditelje, međutim, komedija nije zabavila.

Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dječjem kanalu DR Ramasjang 2. januara.

Glavni lik je brkati muškarac u prugastoj odjeći, čiji podjednako prugasti penis nalik na pipak ponekad ima sopstveni um, zbog čega je Dilermandu neugodno. 

U većini navrata i situacija dodatak mu ipak pomaže, na primjer tokom roštiljanja ili šetanja psa, kao u prvoj epizodi. A sudeći prema opisu serije, jednog dana mogao bi mu pomoći da spasi i svijet. 

Takve genitalije nisu novost u animaciji, prije svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, ali serija za djecu uzrasta od četiri do osam godina fokusirana na “čovjeka s najdužim penisom na svijetu” nekim danskim roditeljima bila je previše.

U jednoj bjesnoj reakciji na Facebook stranici kanala serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom djeci.

I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer “djeca ne bi smela da vide ono što se u njoj prikazuje”, prenosi RT.com. 

Vjerujete li zaista da je nečemu takvom mjesto na kanalu za djecu“, pitao se jedan gledalac. Kritičari tvrde da emisija djecu uči pogrešnoj lekciji o tome šta “privatno” znači u izrazu “privatni dijelovi”, a djecu može potencijalno učiniti ranjivijom na seksualne predatore. 

Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je John Dilermand zabavan djeci, ali i odraslima, kao i da se uklapa u stil kanala.

Zabrinutost za pedofiliju odbacuju i nazivaju moralnom panikom. Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef kompanije Morten Skov Hansen rekao je kako su tokom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dječju psihologiju. 

Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom djecom o tijelu. 

Prva sezona šoua ima 20 petominutnih epizoda, a više od pola već je objavljeno na webu kanala.

Autor: Index.hr