Oliver Stone: Primio sam rusku vakcinu protiv Covid-a

Američki režiser Oliver Stone primio je rusku vakcinu protiv virusa korona i izjavio da ne razumije zašto je ignorišu na Zapadu.

Primio sam vakcinu prije nekoliko dana. Još uvijek ne znam koliko je ruska vakcina efikasna, ali sam čuo mnogo pozitivnih reakcija na nju. Predstoji mi da se vakcinišem još jednom, biće potrebno da dođem ponovo“, rekao je Stoun. 

On je naveo da je ruska vakcina korisna, prenosi “Sputnjik”. “Ne razumijem zašto je na Zapadu ignorišu, štampa jednostavno prešutkuje sve informacije“, rekao je Stone za ruski “Prvi kanal”. Ranije je saopšteno da trostruki dobitnik “Oskara” snima film u Bjelojarskoj nuklearnoj elektrani u Sverdlovskoj oblasti. 

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu vakcinu protiv virusa korona, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja” u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije. 

Ruski fond za direktne investicije saopštio je ranije da efikasnost ruske vakcine kod teških slučajeva infekcije iznosi 100 posto.

Autor: Srna