Osvojila 170 miliona eura na lotu, dio novca donirala općini, dio potrošila na izgradnju doma i kupovinu BMWa i nastavila raditi kao konobarica

Njemačka je konobarica u 2018. godini osvojila 170 miliona eura na Euromillions lutriji. Sada je progovorila o svom dobitku i otkriva zašto i dalje radi kao konobarica…

U augustu 2018. godine anonimna 48-godišnja konobarica osvojila je milionski dobitak na lutriji. Zašto je nastavila raditi kao konobarica otkriva u intervjuu za švicarski časopis Blick.

Njemica je u intervjuu objasnila na što je potrošila novac i zašto je još uvijek konobarica u restoranu u Aargauu. Veliki je iznos anonimna dobitnica podijelila švicarskoj zajednici u Aarganu, gdje i danas živi.

Čak 23,7 milijuna franaka otišlo je općini, što je dovelo do smanjena poreza od deset posto.

O skromnosti ove anonime dobitnice govori i činjenica da je zadržala posao konobarice u jednom restoranu u Aargauu.

– I dalje radim u restoranu kao konobarica tri dana u sedmici. Ovdje sam od 2001. godine i osjećam se odlično. Dobivene novce sam pametno uložila. Dio je otišao općini, a s ostatkom sam sagradila porodičnu kuću za mene i mog muža, a priuštila sam i BMW – rekla je u intervjuu anonimna dobitnica.

Žena živi u Aargauu u Švicarskoj, ali je Njemica baš kao i njezin suprug. Voljela bi ostati anonimna, no priznaje da se svojim redovnim gostima u restoranu pohvalila o izdašnom dobitku.