WhatsApp uvodi nova pravila: Ko ih ne prihvati može da briše aplikaciju!

WhatsApp uvodi nove uslove korištenja, a svi koji ih ne budu prihvatili izgubit će pristup toj popularnoj platformi za dopisivanje, koja je u vlasništvu Facebooka.

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Korisnici aplikacije WhatsApp imaju još malo vremena da razmisle o promjeni uslova korištenja te aplikacije, koju kompanija želi uvesti početkom iduće godine. Tako barem poručuju iz WABetainfo, koji su uočili i putem weba podijelili snimke displaya koji pokazuju najavljene promjene.

Dodirom na Pristajem (Agree) prihvaćate nove uslove koji stupaju na snagu 8. januara 2021. godine, vidi se na jednoj snimci displaya.

Nakon tog datuma morati ćete prihvatiti nove uslove korištenja kako biste mogli nastaviti koristiti WhatsApp ili jednostavno uvijek možete izbrisati svoj korisnički račun, piše nadalje.

Malo je vjerojatno da će većina korisnika htjeti izbrisati svoje korisničke račune jer je WhatsApp ipak i dalje najpopularnija aplikacija za dopisivanje u svijetu – dnevno se putem ove aplikacije šalje oko 100 milijardi poruka.

Službene reakcije iz WhatsAppa o mogućim promjenama zasad nema, no potvrdili su da korisnici koji ne prihvate nove uslove do 8. januara neće moći nakon tog datuma koristiti aplikaciju.

WhatsApp je nedavno iznio planove za više interakcije s kompanijama, odnosno više interakcije između privatnih korisnika i kompanija izravno putem aplikacije.

Postoje i planovi za omogućavanje korisnicima da kupuju proizvode direktno iz aplikacije, a istraživanje te kompanije pokazalo je da korisnici preferiraju kontaktirati s kompanijama radi pomoći o informacijama te da će tako prije kupiti proizvod.

Protekle sedmice WhatsApp je uveo još jednu veliku promjenu – interaktivne pozadine displaya, koje omogućuju postavljanje jedinstvenog izgleda chata sa svim korisniku najdražim ili najbitnijim kontaktima.

Izvor: Express

Ostavite komentar