Sjećanje na Jobsa: “Pričao je stalno o bogatima, želio je da bude jedan od njih”

Stiv Džobs i Stiv Voznijak su izgradili tehnološku imperiju vrijednu više od tri biliona dolara. Međutim, nisu dijelili isti stav o novcu.

“Stiv je želio da bude važan, a nije uopšte imao novca. Uvijek je tražio načine da napravi sljedeći korak ka bogatstvu. Želio je da bude ta važna osoba u životu. I ovo mu je bila velika šansa, jer je sada bio osnivač kompanije u koju se mnogo ulaže”, rekao je Voznijak

Voznijak kaže da se Džobsova ličnost promijenila kada je kompanija počela da raste. Više se nije šalio ili pravio “smicalice”. Umjesto toga, želio je da razgovara o poslu.

“Postao je nekako strog. Stalno je pričao o bogatima i slavnima, žlio je da bude jedan od njih”, kaže Voznijak.

Voznijaka Apple i dalje plaća

Sa druge strane, Stiv Voznijak je bio zadovoljan time što je inženjer u HP-u i nije bio čak siguran ni da li želi da radi isključivo za Apple.

“Svima sam rekao da znam da ću doživotno biti inženjer u HP-u, jer sam ga volio i nisam želio da ikada budem iskvaren velikim novcem. Previše takvih priča sam pročitao, i nisam htio da budem takva osoba” rekao je Voznijak. “

Zanimljiva je činjenica da je Voznijak i dalje na platnom spisku kompanije Apple, iako prima samo 50 dolara sedmicno. Tako je on jedina osoba koja zarađuje od kompanije od prvog dana njenog nastanka.

“To je malo, ali je čin vjernosti. Šta bih mogao važnije da uradim u svom životu? Niko me neće otpustiti, a ja još uvijek gajim snažna osjećanja prema Apple-u”, rekao je Voznijak u novom podkastu Gaja Kavasakija, a prenosi Cnet.

Ostavite komentar