Boris za svoj kabinet traži ljude bez fakulteta a ne elitiste sa Oxforda i Cambridgea

Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona danas je objavio oglas u kojem za različite pozicije u vladi traži “super-talentovane čudake” i kreativce bez fakulteta.

British Prime Minister Boris Johnson, German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron attend a round table meeting at the European Union leaders summit, in Brussels, Belgium October 17, 2019. Olivier Matthys/Pool via REUTERS – RC1C466A4F00

Džonsonov savjetnik Dominik Kamings, koji je doprinio uobličavanju mnogih njegovih politika, napisao je na svom blogu da je promjena potrebna jer su “neki dubinski problemi u središtu procesa donošenja odluka u britanskoj državi”. 

“Potrebni su nam istinski ‘džokeri’, kreativci, ljudi koji nikad nisu studirali, već su sami pronašli put iz užasne rupe, čudaci”, naveo je Kamings. “Ako se želi da se shvati šta bi ličnosti oko (ruskog predsjednika Vladimira) Putina mogle da urade, ili kako bi međunarodne kriminalne bande mogle da iskoriste rupe u sigurnosti naših granica, za to nisu potrebni diplomci s Oksforda i Kembridža”, dodao je Kamings. Kamings je bio direktor kampanje propagiranja Bregzita, a njegova strategija doprinijela je ubjedljivoj pobjedi Džonsona i na vanrednim parlamentarnim izborima 12. decembra. 

U blogu je napisao da snaga Džonsonove vlade u Parlamentu znači da može da se koncentriše na važna pitanja. Opisao ju je kao “novu vladu sa značajnom većinom i s malo potrebe da brine zbog kratkotrajne nepopularnosti, dok pokušava da postigne brzi napredak s dugoročnim problemima” i apelovao na građane da se prijave za pozicije.

Autor: Beta

Ostavite komentar