Facebook pustio kita : Aplikacija o kojoj se priča !

Facebook je ispod radara pustio aplikaciju Whale. Riječ je o eksperimentalnoj aplikaciji za izradu memeova, a trenutno je dostupna isključivo kanadskom tržištu.

Protekle sedmice, potiho, Facebook je u pogon pustio novu aplikaciju za izradu popularnih memeova – Whale. Aplikacija je trenutačno dostupna samo putem kanadskog App Storea (jer je zasad puštena samo na kanadskom tržištu).

U opisu te aplikacije stoji da se može koristiti za obradu vlastitih fotografija ili generičkih fotografija, koje se onda mogu dijeliti putem platformi društvenih mreža poput Instagrama i Messengera.

Aplikaciju je za Facebook razvio njihov tim New Product Experimentation (NPE), koji je ranije 2019. godine uspostavljen kako bi radio na razvoju novih eksperimentalnih aplikacija za Facebook.

Facebookovi eksperimenti s novim aplikacijama dolaze usred meteorskog uspona videoorjentisane kineske društvene mreže TikTok, koja je izrazito popularna kod mlađih korisnika.

Aplikacija Whale pridružuje se tako dugoj listi eksperimentalnih aplikacija koje je ili lansirao ili kupio Facebook, a među njima su including Moments, Notify, Lifestage, Poke, Slingshot, Tbh, Moves i Hello.

Izvor: The Verge

Ostavite komentar