Niste sigurni kako da svoje dijete zaštitite na internetu: Pogledajte ovaj video

HAKOM je objavio edukacijski video kojemu je tema zaštita djece na internetu i koji je namijenjen prvenstveno roditeljima.

Izloženost djece svih uzrasta neprimjerenim sadržajima i ponašanjima na internetu danas je svakodnevica, a roditelji moraju konstatno biti na oprezu.

U HAKOM-u su odlučili roditeljima pomoći objavom videovodiča o zaštiti djece na internetu.

“Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dio svojih aktivnosti usmjerava na informiranje i edukaciju korisnika elektroničkih komunikacija, a u cilju edukacije roditelja i djece izrađen je i video o zaštiti djece i mladih na internetu. Djeca, kao najranjiviji korisnici interneta, mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na internetu i zbog toga im je potrebna podrška odraslih, odnosno roditelja, bez obzira na to što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na internetu često znaju više od samih roditelja. Na koji ćete način lakše zaštititi dijete, možete pogledati u najnovijem videouratku HAKOM-a, a glavna je poruka stvoriti odnos povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja interneta osjećaju nelagodno, ustrašeno ili ugroženo”, ističu u HAKOM-u.

Ostavite komentar