Aibo robot ljubimac i kućni asistent : Ne vrši nuždu i ne jede ali košta 3.000 $

Robot-pas kompanije Sony, pod imenom Aibo, uključije mikrotalasne pećnice i usisivače, upozorava lavežom da je mašina za veš završila sa pranjem, ali i pravi selfije i pozira.

Sony neprestano dodaje nove funkcije robotu psu, a najnovije performase podrazumijevaju da Aibo može da komunicira sa nizom pametnih uređaja u domaćinstvu kako bi olakšao život svojim vlasnicima.

Demonstracija vještina koje Aibo posjeduje održana je na sajmu “CEATEC” u Tokiju, najvećem japanskom sajmu IT-a i elektronike.

Aibo je prikazan kako daje signal pećnici da se uključi, odmah po dolasku vlasnika u kuću, kako bi ih što prije sačekao topao obrok.

Mali robot je programiran i da pozira fotografu, ako je to neophodno, zauzimajući simpatične poze. S druge strane, Aibo može i da fotografiše ljude, pravi selfije i fotografije postavlja na društvenim mrežama.

Ranije ove godine, iz kompanije Sony je najavljeno da Aibo može biti i pas čuvar. Priča je proizvod saradnje sa japanskom firmom zasigurnost Sekom.

Uz pomoć kamerica i mikrofona, robot pas može da vrši inspekciju poslovnih ili stambenih prostorija i budno motri na vaš dom, uz mjesečnu naknadu od 14 američkih dolara.

U zavisnosti od konfiguracije, jedan Aibo može koštati do 3.000 dolara. Tako na primjer, postoji mogućnost da vaš Aibo robot pas prepoznaje lica. Po potrebi, može da memoriše imena i lica za do deset ljudi.

U kompaniji Sony navode da su od početka ove godine, kupcima isporučili 20.000 robot-ljubimaca.

Ostavite komentar