Combis konferencija otvorena najavom rekordnog broja dodatnih događanja

Combis konferencija održava se pod krovnom temom Be there. Create value. i usmjerena je na stvaranje dodane poslovne vrijednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking.

Otvoreno je 12. izdanje Combis konferencije u Poreču, jedne od vodećih ICT konferencija koja je ove godine okupila više od 500 sudionika – etabliranih ICT stručnjaka i onih koji će to tek postati – studenata računalnih fakulteta. Na službenom otvaranju konferencije sudionicima su se predstavili mladi talenti iz Combisa koji su u vrijeme začetka Combis konferencije bili još u srednjoškolskim klupama. Karla Karin, Antonija Šimić, Ilija Ranogajec, Mario Car i Mario Malenica su na mladenački jedinstven način uveli sudionike konferencije u bogat trodnevni konferencijski sadržaj te dokazali da je COMBISu snažan fokus na mladim talentima unutar kompanije, jer kao što su i sami primijetili, malo je tvrtki koje s punim povjerenjem ističu mlade na važnim događanjima.

Otvaranje 12.Combis konferencije

Na otvorenju Combis konferencije govorili su i Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike te Vedran Hafner, Systems Engineer Manager za Hrvatsku i Sloveniju tvrtke Cisco. Predstavnici kompanije Hrvatski Telekom i kompanije Cisco osvrnuli su se na iznimno uspješno partnerstvo s Combisom, koje se posebno odražava upravo na Combis konferenciji, koja iz godine u godinu potiče ali i usmjerava tehnološki razvoj Hrvatske i regije.

“S novim valom tehnoloških promjena koje dolaze, znanja i inovativna rješenja postaju nam sve dostupnija. Imamo sve više mogućnosti koje će nam olakšati život i poslovanje. S novim tehnološkim konceptima, poput pametnih gradova i Interneta stvari, ključno je pitanje što činimo s tom tehnologijom i kakvu razliku možemo napraviti za budućnost. Nosioci promjena bit će kompanije i društva koji su spremni biti prvi u novim područjima, sa stručnjacima koji su motivirani cijeli život učiti i ulagati u svoj razvoj”, izjavio je Saša Kramar iz HT-a.

Krovna tema konferencije je Be there. Create value. kojom se naglašava stvaranje dodane poslovne vrijednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking. Kroz tri dana konferencije sudionike očekuju brojna tehnološka predavanja i studije slučaja iz Combisa, ali i drugih vodećih ICT kompanija i njihovih stručnjaka predavača. Predavanja su podijeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model te napredna aplikativna rješenja i usluge.

Saša Kramar

“Želja nam je u ova tri konferencijska dana sudionike potaknuti na razmišljanje na koji sve način mogu koristiti tehnologiju kako bi ostvarili konkurentnost u poslovanju. I valja naglasiti da je tehnologija dobra platforma i pokretač, no za pravi uspjeh važna je i kombinacija obrazovanja i političke volje za promjenama”, rekao je ovom prilikom Vedran Hafner iz kompanije Cisco.

Osim stručnog IT dijela konferencije, sudionike očekuje i raznolik sadržaj niza CoCo (Combis Conference=CoCo) mini događanja. Za opuštanje i relaksaciju tu su CoCo Relax te CoCo Chill zone powered by excursor, zatim CoCo Dating koji će osigurati ležeran networking, dok za zabavu sudionike očekuju CoCo ConnectUp i CoCo Netowrking. Za one koji vole aktivna jutra organiziran je i CoCo Sport koji sudionicima nudi trčanje, vožnju biciklom ili vožnju hoverboardom. Konferencijski prostor sadrži i  CoCo Sponsors Street koji obiluje brojnim zanimljivostima, a koje su pripremili Combis i sponzori konferencije.

Također, u sklopu CoCo Demo zone u četvrtak sudionici će moći iskusiti primjere tehnologije iz prve ruke te moći isprobati automatiziranu mjenjačnicu valute ComExchange ili pogledati što sadrži ComCast, modularno rješenje za opremanje konferencijskih prostora i soba za sastanke. Za non-IT edukaciju sudionici se mogu priključiti CoCo Value Add radionici i sudjelovati u strateškoj igri koja zahtjeva koncentraciju, timski rad i razmišljanje izvan uobičajenih okvira.

Vedran Hafner

“Ove smo godine učinili iskorak kroz konferencijska mini događanja – u suradnji s našim sponzorima organizirali smo desetak događanja, neka vezana uz IT, neka namijenjena edukaciji i razvoju u drugim područjima, kao i snažnom networkingu, a kojima je cilj svakom sudioniku pružiti novo i cjelovito konferencijsko iskustvo. Sve konferencijske sadržaje povezali smo gejmifikacijom, zbog čega će naša tri dana biti iznimno dinamična i zanimljiva, jer upravo igra oslobađa kreativnost i otvara put za nove ideje. Cilj konferencije jest da sudionici osjete promjenu u razmišljanju kroz koju će ostvariti kvalitetniju i bržu digitalnu svakodnevnicu, da i sami kreiraju dodanu poslovnu vrijednost”, rekla je Renee Saboti Slovenc, direktorica 12. COMBIS konferencije komentirajući bogat program ovogodišnje konferencije.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo,  Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr,  Večernji list i Yammat FM.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 12. COMBIS konferencije.

Ostavite komentar