Tramp ukida 75 posto propisa

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je na sastanku s poslovnim liderima da će biti “koristi” za kompanije koje svoje proizvode prave u SAD.

Tramp_Donald

On je najavio “značajne namete na granici” za kompanije koje proizvodnju sele iz zemlje. “Sve što treba da uradite je da ostanete. Ne odlazite. Ne otpuštajte svoje ljude u SAD”, rekao je Tramp na sastanku svog prvog radnog dana u Bijeloj kući.
On je ponovio obećanje iz kampanje da će smanjiti propise “za 75 posto, možda i više”. 
Tramp je rekao da želi da smanji poreze za srednju klasu i kompanije “na negdje između 15 i 25 posto” sa 35 posto. Tramp je organizovao doručak ta desetak biznismena, među kojima su Elon Musk iz Tesle, Merilin Hjuson iz Lokhid Martina (Lockheed Martin), Mario Longi iz Ju-Es stila (US Steel) i Kevin Plank iz Ander armora (Under Armour).
Novi predsednik SAD je rekao da želi da održava ovakve sastanke kvartalno. Tramp je potpisao i ukaz kojim počinje povlačenje SAD iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP).
Očekuje se da potpiše ukaz o sprovođenju zamrzavanja zapošljavanja u federalnoj vladi. Ova vijest već je dovela do turbulencija, dolar se povukao, a većinu svjetskih berzi je uzdrmala neizvjesnost.