Tužba protiv Trumpa zbog izdavanja soba u vlastitim hotelima ?!

Grupa pravnika najavila je tužbu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog kršenja Ustava, jer je dozvolio da njegove kompanije prime novac od stranih vlada.

trump-hotel-interior-OPENING1016

Grupa “Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu” tvrdi da Tramp krši klauzulu Ustava kojom mu je zabranjeno da prima novac od diplomata za boravak u njegovim hotelima ili stranih vlada za iznajmljivanje kancelarijskog prostora u njegovim zgradama.

Tužba će biti podneta federalnom sudu u Njujorku.

“Nikada nismo imali predsjednika koji ima značajan način prihvatanja stranih uplata. Ima mnogo pitanja o kojima mora da se raspravlja prvi put”, izjavio je direktor te grupe Noa Bukbajnder.

Tramp je rekao da će kontrolu nad svojom kompanijom predati svojim sinovima i najavio druge mjere, pošto su kritičari tvrdili da bi njegovi finansijski interesi kao šefa globalne kompanije za nekretnine mogli da budu u sukobu s njegovim ciljem ostvarenja opšteg dobra kao šefa države.

Obećao je i da će svu zaradu od stranih vlada koje koriste njegove hotele donirati Ministarstvu finansija.

Grupu “Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu” u tužbi će zastupati dva bivša advokata Bijele kuće za etička pitanja.

Ostavite komentar