Otkrivena tajna profila šefa Facebooka

Milijarder Mark Zakkerberg na svom Facebook profilu redovno objavljuje fotografije i statuse iz privatnog života, pored svih novosti iz Facebooka i drugih službenih sastanaka.

11232118_10102175618819241_7572979522374295442_n

Ali, kako piše Bloomberg, za te statuse i vođenje njegove stranice nije zaslužan Zakerberg, već cijeli tim od desetak ljudi, koji mu pomažu u pisanju postova i govora. Tom timu je zadatak i brisanje svih negativnih komentara i ostalog smeća sa stranice.

Kako bi njegova stranica izgledala što bolje, Zakerberg je angažovao i profesionalne fotografe koji ga snimaju u raznim situacijama. Među njima je Čarls Omani, koji je pratio izbjegličku krizu za Vašington Post.

S jedne strane je i razumljivo da Zakerberg ima nekog ko brine o njegovoj javnoj slici, ipak se radi o prvom čovjeku jedne od najvećih kompanija svijeta. Ali, veličina ovog tima je nešto sasvim posebno.

“Ne znam za druge vodeće poslovne ljude koji bi jednako prijatno se osjećali dok dijele lične i poslovne stvari na način na koji on to radi”, rekao je za Bloomberg Fred Kuk iz Centra za odnose s javnošću Univerziteta Južne Kalifornije.

Ostavite komentar