Antarktik ispod debelog ledenog pokrivača krije ogroman misteriozni objekat

Naučnici vjeruju da se ispod antarktičkog leda krije ogromni objekat koji bi mogao da promjeni način na koji doživljavamo istoriju.

arktik-profimedia-1453031046-825635

Ogromna misteriozna “anomalija” najvjerovatnije se nalazi ispod vječnog leda u oblasti pod nazivom Vilksova zemlja. Neki istraživači smatraju da se tu nalaze ostaci ogromnog asteroida, dva puta većeg od onog koji je zbrisao dinosauruse sa lica Zemlje. Ako je to tačno, taj asteroid izazvao je istrebljenje u dobu perma i trijasa, koje je odnijelo 96 posto morskih stvorenja na našoj planeti i oko 70 procenata kičmenjaka.

Međutim, ljudi bujne mašte smatraju i da je riječ o ogromnoj bazi NLO, pa čak i o portalu u misteriozni podzemni svijet. Inače, 2006. je NASA na Vilksovoj zemlji uočila gravitacionu anomaliju koja bi trebalo da je pokazatelj prisustva ogromnog objekta koji stoji u krateru prečnika 480 kilometara. Naučnik koji je prvi uočio anomaliju vjeruje da je riječ o mjestu udara velikog asteroida.

“Ovaj udar bio je veći od onog koji je istrijebio dinosauruse i vjerovatno je izazvao ogromnu štetu”, kaže Ralf fon Frese, profesor geologije Univerziteta u Ohaju.