Od sada putovanje Deda Mraza možete pratiti i putem aplikacija

Brojne kompanije su u praznične dane pokrenule niz aplikacija i zanimljivih sadržaja kojim privlače djecu kako bi povećali svoj profit, ali i svoje tehnologije učinile zanimljivim mlađoj populaciji.

deda_mraz_putovanje

Google je, kao i prethodnih 12 godina, pokrenuo aplikaciju “Santa Tracker” koja uz zanimljive sadržaje “prati” put Deda Mraza sa Sjevernog pola po našoj planeti.
Naši prijatelji vilenjaci pozivaju vas da istražite Deda Mrazovo selo dok se on sprema za svoj put 24. decembra. Pronaći ćete niz zanimljivih aktivnosti koje je pripremio naš tim inženjera uz pomoć Google Mapsa, a sve uz pomoć vilenjaka“, stoji u saopštenju Googlea.
Aplikacija je dostupna od 1. decembra, a brojač odbrojava dane do polaska Deda Mraza. Svaki dan se otvori neka nova igrica koja poboljšava dječje znanje iz geografije, jezika, ali i nudi informacije o dobrotvornim organizacijama. Aplikaciju mogu koristiti i odrasli, pa je dobra za učitelje koji mogu da naprave plan lekcija u okviru kojih će naučiti svoje učenike o prazničnoj tradiciji širom svijeta.
I aplikacija firme Norad (North American Aerospace Defense Command) svake godine bude aktivnija u decembru. Cijelu godinu odbrojava dane do Božića.
Od 1955. godine Norad koristi svoje satelite, moćni radar, lovce i specijalne praznične kamere kojima prati Deda Mraza na njegovom putu oko sveta. Naime, 24. decembra 1955. godine jedan dečak je slučajno okrenuo pogrešan broj telefona i dobio naš centar jer je bio zabrinut za Deda Mraza. Od tada se naš tim brine za sigurno putovanje Deda Mraza svetom i izvještava o tome milione djece“, stoji u saopštenju Norada.
U okviru njihove aplikacije možete igrati igrice, kupovati praznične poklone, čitati knjige, gledati filmove, slušati muziku i učiti o Sjevernom polu.

Ostavite komentar