Reality show Sibir : Dozvoljena silovanja, ubistva i tuču

Takmičari ruskog reality show-a biće devet mjeseci opremljeni noževima, bačeni u sibirsku divljinu u borbu s medvjedima, vukovima i temperaturama od minus 40, piše San.

siberia1top-710x355

Britanski list navodi da su pravila showa toliko brutalna da se već sad bune razna udruženja sa svih strana sveta, jer show sa nagradom od 1,55 miliona eura, dozvoljava “tuču, ubijanje i silovanje”. Učesnici iz različitih država takmičiti će se se za 1,55 miliona eura nagrade.
U takmičenju, koje se na prvi pogled ne razlikuje previše od Igara gladi, 30 takmičara, od kojih će polovina biti žene, biće bačeni u divljinu. Pričalo se da će biti naoružani vatrenim oružjem, ali to nije istina.
Šokantno pravilo kaže: “Sve je dozvoljeno. Tuča, alkohol, ubistvo, silovanje, sve”. Mozak šokantnog showa je ruski tajkun Jevgenij Pjatkovski (35) koji je rekao da oni s tim neće imati ništa već će takmičari sami proučiti pravila i potpisati da li žele učestvovati.
Situaciju smiruju producenti koji kažu da će “ako bude dokaza za kriminalnu aktivnost, policija doći i odvesti vas”. Kritičari tvrde da će pravila odvesti do divljačkog ponašanja jer su takmičari prisiljeni da žive kao divlje životinje.
Takmičari moraju biti stariji od 18 godina i biti “mentalno zdravi”, a za učestvovanje će morati da plate više od 150.000 dolara, iako će neki u šou završiti bez nagrade kroz online glasanje. Emitovaće se će 24 sata dnevno i to s prijevodima na više jezika.
Početak emitovanja planira se za jul iduće godine, a producenti vjeruju da će privući “bogate i sklone riziku koji traže ultimativni izazov”. Prije nego što budu bačeni na milost sibirske tajge, takmičari će proći obuku bivših operativaca ruske elitne jedinice “Specnaz”, a nakon toga biće prepušteni sebi u području u kojem se snijeg ne topi i ribu će morati da love kroz led.
Producenti tvrde da je interesovanje zasada više nego solidno, a svaki od takmičara imati će “dugme za paniku” povezano sa satelitom.
“Svi koji prežive devet mjeseci, dijeliti će nagradu”, rekao je Pjatkovski.

Ostavite komentar