Ukoliko kupujute putem Facebooka ovo će vas obradovati

Ako vam se ikada desilo da naručite nešto putem društvene mreže Facebook, pa se grdno razočarate dobijenim, znajte da ova mreža radi na tome da “iskorijeni” neiskrene prodavače i prevarante!

fb-kupovina

Facebook testira alat koji će omogućiti korisnicima da ocjenjuju iskustvo kupovine putem neke stranice, mada je ova opcija za sada ograničena na Ads, odnosno stranice koje ćete na News Feedu vidjeti kao reklame.

Opcija za sada nije dostupna svim korisnicima, već se testira na jednom manjem procentu, a oni kod kojih je aktivirana ispod oglasa će vidjeti “anketicu” – da li ste već kupili nešto od ovog oglašivača, ako je odgovor “da”, da li ste zadovoljni?

BuzzFeed podsjeća na priču koja je odjeknula kao bomba među ljubiteljima šopinga putem Facebooka prije nekoliko mjeseci, kada je otkrivena čitava mreža kineskih modnih sajtova koji preko Facebooka stupaju u kontakt sa mušterijama, a onda im dostavljaju odjeću izuzetno lošeg kvaliteta, proizvode koji “veze nemaju” sa onim što su naručili ili slične stvari.

Tada je direktor reklamiranja na Facebooku Endrju Bozvort rekao da će se ta mreža obračunati sa svim oglašivačima koji preko nje pokušavaju da plasiraju “izuzetno nezadovoljavajuću robu”. Prvi korak te bitke je, izgleda, upravo ova anketa.

“Posvećeni smo tome da korisnici imaju što bolje iskustvo, i želimo da razumijemo njihove žalbe ili pritužbe. U interesu nam je da svako ko koristi Facebook, pa i za kupovinu, bude zadovoljan,” saopštio je Facebook u petak.

Ostavite komentar