Stručnjaci upozoravaju : Emotivni sastanak nije razgovor za posao, izbjegavajte blic pitanja

Stručnjak za veze Ajdin Mulaosnanović iz Sarajeva otkriva u čemu najčešće griješimo na prvom sastanku.

47_1000x0

Prvi ljubavni sastanak može da bude neprijatan jer je atmosfera nategnuta, a ljudi, zbog treme ili neznanja, prave pogrešne korake kojima nesvjesno tjeraju od sebe potencijalnog partnera. Stručnjak za veze Ajdin Mulaosmanović otkriva u čemu najčešće griješimo na prvom sastanku.

ajda

Ispitivanje – Gdje radiš? Gdje vidiš sebe za 10 godina? Kako voliš da provodiš slobodno vrijeme? Ako ste na sastanak krenuli sa spiskom pitanja koje želite da postavite, velika je vjerovatnoća da će vas druga strana pomiješati sa članom komisije za razgovor za posao. Niko ne želi da bude bombardovan pitanjima na sastanku, jer to djeluje neprirodno.

Samoreklamerstvo – Jedno je želja da se predstavite u najboljem svjetlu, a drugo samohvalisanje i manir da sve vrijeme pričate o sebi u superlativima. To može da iritira, pa pustite neka djela govore o vama ili neka vas hvale drugi.

Negativnost – Niko ne voli da bude okružen mračnim ljudima kojima je čaša dopola puna i koji se neprestano žale na sve – od računa za struju preko gužve u prevozu do svjetske politike.

Sarkazam – Neki ljudi cjene sarkazam, ali je sa upotrebom ovog začina u komunikaciji bolje sačekati jer nerijetko odbija suprotni pol.

Ostavite komentar