Erdoganov savjetnik : Turska hrana privlači zapadne špijune

Evropske kulinarske televizijske eksperte koji kažu da tragaju za lokalnim specijalitetima u Turskoj u stvari u zemlju dovodi špijunaža, tvrdi bliski savjetnik predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana koji redovno dijeli recepte na društvenim mrežama.
418988ca16f7c45ee07d303e8cb13578
“Prije neki dan sam gledao emisiju na jednom TV kanalu. Jedan Englez i jedan Italijan (…) su išli iz sela u selo, kuhali i otkrivali čari Anadolije”, rekao je Igit Bulut za tursku TV “Haber”. “Ne znam da li ste primjetili, ali sve te kulinarske emisije prave stranci. Zašto Britanci, Njemci, Italijani i Francuzi šetaju po selima Anadolije i Trakije? Sakupljaju informacije!”, rekao je on.
Izjave Buluta, jednog od vodećih ekonomskih savetnika Erdogana, dolaze u vrijeme zategnutih odnosa Turske i Evropske unije posle julskog pokušaja puča. Po tom uticajnom savjetniku, ti “špijuni” koriste gostoprimstvo stanovništva da bi ostvarili svoje mračne ciljeve.
“Naši sunarodnici su lakovjerni”, požalio se Bulut, “otvaraju vrata, pričaju o svojim tajnama, iznose gdje su vojne baze, skladišta municije”. Pozivajući sunarodnike da “ne spavaju”, Bulut je rekao: “Budite budni! I neka mi niko ne kaže da je to neka moja teorija zavjere ili da ja preterujem!”.
Vatreni pristalica šefa turske države, Bulut je prošle godine upozorio da će morati da se “pređe preko njegovog tijela, ako se pokuša napad na život predsjednika”, dodavši da ima “dva revolvera i stotine metaka, spremnih za akciju”.
Svjestan da u tom cilju ima mnogo posla, Bulut je 2013. godine izjavio da je Erdogan bio meta “čestih pokušaja atentata”, od kojih su neki “izvedeni telekinezom” – navodnim pomjeranjem predmeta snagom misli.

Ostavite komentar