VIDEO: Poslije rata u BiH britanski vojnik umislio da je zombi

Bivši britanski vojnik izbjegao je metak dok je služio u Kraljevskoj mornarici. Bio je raspoređen u Bosni tokom rata, preživio je i strašan sudar vozeći motor, ali posle teške saobraćajne nesreće Voren Mekinli je obolio od jedne od najrjeđih bolesti na svetu. Voren Mekinli je umislio da je zombi.
voren-mekinli-foto-printskrinjutjub-1480793629-1049935
“Nisam mogao da procesuiram u svom mozgu da je oštećen, ali sada znam da je to razlog mog mišljenja da sam bolestan. Znao sam svo vrijeme da nešto nije uredu sa mnom, ali nisam imao pojma o čemu je riječ. Osjećao sam se kao duh, mrtav čovjek koji hoda”, rekao je Mekinli.Živio je u čudnoj realnosti čak 18 mjeseci, jer je postao uvjeren da je umro kada je vozeći motor velikom brzinom udario u drvo. Svjestan da njegova priča zvuči bizarno, ali kaže da je zaista vjerovao da je poginuo i da njegov duh, iz nekog razloga, nije želio da ode.

13686795_10153746611015222_4862432759377603586_n

“Bio sam uvjeren da ne moram da jedem zato što sam mrtav i da zbog toga nisam imao potrebu za hranom. Sjedio bih po nekoliko sati u sobi, odbijajući da razgovaram s bilo kim”, rekao je Mekinli.
Njegovo stanje je uzrokovano brojnim oštećenjima mozga i pluća, kao i kostiju na cijelom tjelu posle saobraćajne nesreće. Lekari su se borili za njegov život, a pošto je čudom preživeo, pušten je iz bolnice. Vratio se pod nadzor ljekara, jer je utvrđeno da ima Kotardov sindrom, ekstremno psihičko oboljenje, zbog kojeg je umislio da je mrtav.

malax

Kotarov sindrom je ime dobio po francuskom neurologu koji je 1882. godine opisao pacijente koji su, pored žalbi na gubitak svojine i socijalnog statusa, smatrali da su izgubili i unutrašnje organe. Danas je sve više osoba koje boluju od ovog sindroma, vjeruju da su mrtvi, da su im članovi porodice mrtvi, da je svet uništen.

Deset godina posle nesreće Voren, koji u sretnom braku sa suprugom Sarom ima dvoje djece, tvrdi da više ne misli da je mrtav.

 

Ostavite komentar